Ενα κιτρινομαυρο «ταξιδι» με οδηγο τον Νικο Αγγελιδη

361 ομάδες ΑΕΚ από τις 5 ηπείρους παρουσιάσθηκαν στην Κομοτηνή - Ανάμεσά τους η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής

Ένα κιτρινόμαυρο ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του δικέφαλου αετού πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Away The New Era στην Κομοτηνή. Εκεί ο συγγραφέας, κ. Νίκος Αγγελίδης διηγήθηκε τα πιο γλυκά παραμύθια «για την ομορφότερη πόλη του κόσμου και την καλύτερη ομάδα του κόσμου», που μαζί με νίκες και αμέτρητους αθλητικούς αγώνες κουβαλά ιστορίες για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.
 
Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένoυ βιβλίου του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Νότιος Άνεμος», εμπλουτισμένη με ακόμη περισσότερο υλικό μιλά για 361 ομάδες ΑΕΚ, τοπικές και εθνικών κατηγοριών, με ή χωρίς δικέφαλο, ΑΕΚ που πέρασαν στην ιστορία, ΑΕΚ εκτός ποδοσφαίρου…
 
«Συνταξιδιώτες» του κ. Νίκου Αγγελίδη αντιπρόσωποι της ομάδας βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής για την οποία γίνεται μνεία μέσα στις σελίδες του βιβλίου, ανάμεσά τους ο προπονητής, κ. Ηλίας Κρεούζης και ο αθλητής, κ. Χρήστος Χρηστουηλίας που συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν με τον συγγραφέα. 

Νίκος Αγγελίδης «Είναι ομάδες που γεννήθηκαν μέσα από τον ξεριζωμό και κομμάτι της κοινωνίας μας, όχι απλά αθλητικά σωματεία που παίζουν μπάλα κάθε Κυριακή στο γήπεδο» 

«Όπου πηγαίνουμε μας πλησιάζουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον τοπικό – ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μιλούν για μικρές τοπικές ομάδες ΑΕΚ που υπάρχουν στην περιοχή τους, πολλές από αυτές στην Κύπρο, κι εμείς πιθανώς δεν γνωρίζαμε. Μέσα από 10 παρουσιάσεις σε διαφορετικές πόλεις, λοιπόν, ανακαλύψαμε 59 νέες ομάδες και έτσι προέκυψε η νέα και πιο ενισχυμένη έκδοση του βιβλίου μου», εξήγησε ο συγγραφέας.
 

Μέσα στις σελίδες του «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου» βρίσκονται 361 ομάδες από τις 5 ηπείρους, ενώ κάποιες εντοπίζονται στα πιο απίθανα σημεία, όπως στην κεντρική Αμερική και τον Παναμά. Έναυσμα, όμως, για την καταγραφή όλων των ομάδων αποτέλεσε μια φωτογραφία της δεκαετίας του '80. Ήταν η ΑΕΚ Μπελογιάννη, η ομάδα του ελληνικού χωριού έξω από την Βουδαπέστη, που δημιουργήθηκε από πολιτικούς πρόσφυγες και πήρε το όνομά του από την ηρωική αυτή μορφή. 
 
Ο δικέφαλος αετός έχει ανοίξει τα φτερά του για να αγκαλιάσει όλους όσους αγαπούν την ιστορία του, συνέχισε ο κ. Νίκος Αγγελίδης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις τοπικές ομάδες της Θράκης, όπως την «ιστορική» ΑΕΚ Κομοτηνής που αγωνίσθηκε το ’90 στο πρωτάθλημα βόλεϊ «με τον δικέφαλο στο στήθος», την νεοσυσταθείσα ΑΕΚ Έβρου, την Ένωση Κυανής Ασβεστάδων καθώς και την ΑΕ Καρωτής. «Είναι ομάδες που γεννήθηκαν μέσα από τον ξεριζωμό και κομμάτι της κοινωνίας μας, όχι απλά αθλητικά σωματεία που παίζουν μπάλα κάθε Κυριακή στο γήπεδο», είπε γεμάτος συγκίνηση, υπογραμμίζοντας το διαχρονικό σύμβολο που νοηματοδοτεί μέχρι και στις μέρες μας η ΑΕΚ. 

Τάσος Πετρίδης «Θα αγωνιστούμε με τους ίδιους παίκτες και τον προπονητή μας, χάρη στους οποίους φτάσαμε ως εδώ» 

Μία από τις ΑΕΚ του βιβλίου που μάλιστα θα αγωνίζεται και στην Α’ Εθνική του βόλεϊ είναι η ΑΕΚ Κομοτηνής. Αν και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες η σύστασή της δεν πρόκειται να αλλάξει. «Θα αγωνιστούμε με τους ίδιους παίκτες και τον προπονητή μας, χάρη στους οποίους φτάσαμε ως εδώ», εξήγησε ο γενικός έφορος βόλεϊ ΑΕΚ, κ. Τάσος Πετρίδης, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τις εγκαταστάσεις του κλειστού γυμναστηρίου 2ου Λυκείου Κομοτηνής που ο Δήμος Κομοτηνής παραχώρησε στην ομάδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.