6.000 ευρω επιχορηγησεις απο το δημοτικο συμβουλιο σε αθλητικους και πολιτιστικους συλλογους

Για τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις και πρωταθλήματα εντός και εκτός Ελλάδας - Επιχορήγηση έλαβε ο Σύλλογος Θρακών, ο Σύλλογος ΑOΓ TAE KWON DO ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και ο Σύλλογος ΠΑΣ Πρωταθλητών

Συνολικά 6.000 ευρώ έδωσε σε τρεις συλλόγους της Κομοτηνής το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κατά τη συνεδρίασή του την Δευτέρα 11 Ιουνίου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε να δώσει 2.500 ευρώ στον Πολιτιστικό Χορευτικό Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής, καλύπτοντας μέρος των εξόδων μετακίνησης των μελών του που θα μεταβούν στη Σόφια της Βουλγαρίας για το Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ «VITOSHA» 2018, που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου.
 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τζερνικούδης έχουν προσκληθεί επίσημα από τον Διευθυντή του φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται για 22η φορά, τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σόφιας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας.
 
Φέτος μάλιστα έχει μια ιδιαιτερότητα, μιας και θα συμπέσει με την ολοκλήρωση της προεδρίας της ΕΕ από τη Βουλγαρία, για αυτό και στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν 22 αντιπροσωπείες χορευτικών συγκροτημάτων από τις χώρες της Ε.Ε., μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, την οποία θα εκπροσωπήσει ο σύλλογος Θρακών Κομοτηνής, κάτι που θεωρούν πως αποτελεί μεγάλη τιμή, αλλά και προβολή για το Δήμο μας.
 
Ο Σύλλογος συμμετείχε μέχρι τώρα σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας, εκπροσωπώντας τον τόπο μας, πάντα με δικό του κόστος, που είναι ιδιαίτερα υψηλό σε τέτοιες εκδηλώσεις, για το λόγο αυτό και αιτήθηκε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου, ο οποίος θα καλύψει με 2.500 ευρώ μέρος των εξόδων μετακίνησης των μελών του. 

Αντιδράσεις για τον σύλλογο ΑOΓ TAE KWON DO ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 

Και ενώ η χρηματοδότηση του συλλόγου Θρακών πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενστάσεις και αποχές είχαμε στο θέμα για την έγκριση ή μη επιχορήγησης του «ΑOΓ TAE KWON DO ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ», για τη συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2018 στη Μόσχα.
 
Φέτος, όπως αναφέρθηκε, θα συμμετέχουν και δύο αθλήτριες που στοχεύουν στις υψηλότερες θέσεις του βάθρου, καθώς και μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 
Το κόστος της μετάβασης είναι πολύ δαπανηρό και είναι δύσκολο να καλυφθεί από τους γονείς, εξ ου και το σωματείο ζήτησε την οικονομική ενίσχυση του Δήμου, με το δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τελικά τη χρηματοδότηση με 1.000 ευρώ.
 
Όμως προ της ψήφισης υπήρξαν επιφυλάξεις από κάποιους συμβούλους, που ανέφεραν πως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θεωρεί τα αθλήματα αυτά αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά και κατά πόσο οι σύλλογοι έχουν κάποιες δυνατότητες να τα βοηθήσουν.
 
Τελικά η χρηματοδότηση εγκρίθηκε απεχόντων των κ. Γκαράνη, Μενεσελίδου Μολλά Ισά Ριτβάν, Γραβάνη και Πολυτσάκη. 

Έγκριση για τις μετακινήσεις του ΠΑΣ Πρωταθλητών 

Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση του Αθλητικού συλλόγου ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής με 2.500 ευρώ, για τη συμμετοχή των αθλητών του στους αγώνες στίβου, ώστε να αξιοποιήσει και φέτος όλη την στοχευμένη προσπάθεια της προπόνησης και να καταφέρουν να αναδειχθούν ανάμεσα στους κορυφαίους του κλασικού αθλητισμού παίρνοντας μέρος σε αγώνες εκτός Κομοτηνής, τονίζοντας πως η συμμετοχή του αθλητικού συλλόγου στους αγώνες θα προβάλλει όχι μόνο τον Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας. 

Από το 2019 συνολική αξιολόγηση των συλλόγων 

Με αφορμή το θέμα των επιχορηγήσεων η κ. Φελίνα Καζάκου επανέφερε το θέμα της συνολικής αξιολόγησης των συλλόγων, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτή ώστε να υπάρχει κατηγοριοποίηση όσο αφορά τις ανάγκες και την χρηματοδότηση των συλλόγων.
 
Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η αξιολόγηση αυτή θα εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, γιατί ήδη σε αυτή έχουν προχωρήσει σε χρηματοδότηση συλλόγων, για λόγους ισορροπίας.
 
Για αυτό και το Σεπτέμβριο θα κληθούν όλοι οι σύλλογοι της πόλης να προσκομίσουν ένα πρόγραμμα δράσεων για το 2019 στο Δήμο Κομοτηνής, με ένα παράλληλο απολογισμό των δράσεων τους τα προηγούμενα δύο χρόνια, ώστε να γίνει η αξιολόγηση, πιθανότατα και από μια διαπαραταξιακή επιτροπή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.