Εκποιει 30 εγκαταλελειμμενα οχηματα και ανακυκλωσιμα υλικα ο Δημος Κομοτηνης

Μαζί με διάφορα υλικά, μεταξύ των οποίων μεταλλικοί κάδοι, υλικό από κλαδέματα και άλλα - Τα αυτοκίνητα και αρκετά από τα υλικά θα οδηγηθούν προς εκποίηση και εναλλακτική διαχείριση σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Συνολικά 30 οχήματα θα εκποιήσει, ώστε να προχωρήσει η απαραίτητη διαδικασία εναλλακτικής διαχείρισης,ο Δήμος Κομοτηνής, τα οποία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της Δ/νσης  Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
 
Παράλληλα θα προχωρήσει σε εκποίηση άχρηστων υλικών που βρίσκονται στο χώρο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής, αλλά και υλικά που θα οδηγηθούν προς εκποίηση και εναλλακτική διαχείριση σύμφωνα με την  Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.
 
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Π.Δ.  116/2004 η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου εντοπίζει τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα και επικολλά σε εμφανές σημείο του οχήματος ειδικό αυτοκόλλητο που χαρακτηρίζει το όχημα εγκαταλελειμμένο.
 
Μέσα σε 15 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού σήματος διενεργείται έρευνα προς εξακρίβωση περίπτωσης κλοπής, υπεξαίρεσης ή εμπλοκής  σε εγκληματική ενέργεια, ενώ σε 45 μέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, αν το όχημα δεν αποσυρθεί από τον ιδιοκτήτη, περιέχεται στην κατοχή του οικείου δήμου.
 
Η εκτιμώμενη ποσότητα των οχημάτων που πρόκειται να περισυλλεχθούν για το έτος 2018 δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 30 αυτοκίνητα.
 

Στις εγκαταστάσεις του Δήμου λόγω της λειτουργίας συνεργείου οχημάτων, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης και επισκευής αυτών, παράγονται απόβλητα όπως εξατμίσεις, ορυκτέλαια, ηλεκτρικοί συσσωρευτές, φίλτρα με μεταλλικό κέλυφος, άχρηστα εξαρτήματα οχημάτων, μεταλλικά αντικείμενα κλπ. τα οποία τα οποία θα πρέπει οδηγηθούν για ανακύκλωση, σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή οδηγία για την εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων.
 
Παράλληλα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στις εγκαταστάσεις του Δήμου συσσωρεύονται απόβλητα όλων των ειδών όπως κάδοι απορριμμάτων μεταλλικοί και πλαστικοί, μεταλλικά ογκώδη αντικείμενα, μεταλλικά εξαρτήματα παιδικών χαρών, άχρηστα εξαρτήματαξύλινα και μεταλλικά.
 
Στο Δήμο επίσης λειτουργεί πρόγραμμα περισυλλογής χαρτιού και έντυπου υλικού με αποτέλεσμα να συλλέγονται μεγάλες ποσότητες έντυπου υλικού και χάρτου.
 
Τέλος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (πρώην χώρος εναπόθεσης απορριμμάτων) συγκεντρώνεται μεγάλη ποσότητα μάζας ξύλου από κλαδέματα που πραγματοποιεί το Τμήμα Πρασίνου, η οποία δεν πρέπει να απορρίπτεται ανεξέλεγκτα σε κοινόχρηστες εκτάσεις και δεν πρέπει να οδηγούνται στο ΧΥΤΑ δεδομένου ότι θα πρέπει να καταβληθεί το σχετικό τέλος ταφής.
 
Για αυτό και ο Δήμος θα προχωρήσει, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, στην εκποίηση άχρηστων υλικών, όπως 20 μεταλλικοί και 60 πλαστικοί κάδοι, 1 σκέπαστρο περιπτέρου, 40 τόνους μεταλλικών εξαρτημάτων παιδικών χαρών, 30 θερμαντικά σώματα τύπου ΑΚΑΝ, και από 10 μεταλλικές σκαλωσιές και μεταλλικούς φοριαμούς.
 
Όσο για τα υλικά προς εκποίηση και εναλλακτική διαχείριση σύμφωνα με την Εθνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, αυτά περιλαμβάνουν, πέρα των οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής και 60 Ηλεκτρικούς Συσσωρευτές οχημάτων, 20 τόνους μεταλλικών εξαρτημάτων οχημάτων, φίλτρα οχημάτων, 3 τόνους ορυκετελαίων, 100 τόνους από κλαδέματα και εργασίες πρασίνου, 30 μεταλλικά βαρέλια συσκευασίες από ορυκτέλαια, καθώς και 40 τόνους έντυπου χαρτιού συλλεγόμενο σε κώδωνες, αλλά και 50 στρώματα κρεβατιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.