Ενα χρησιμο μαθημα πρωτων βοηθειων στο Μικρο Κρανοβουνι Ροδοπης

Απαρατήρητα

Ένα χρήσιμο μάθημα που κυριολεκτικά «σώζει ζωές» είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν μέλη και φίλοι του Συλλόγου Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου στη Ροδόπη.


Το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη πραγματοποίησε μία άκρως χρήσιμη επίδειξη για το πώς ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του καταστάσεις μικροτραυματισμών, αλλά και να προσφέρει την βοήθειά του σε όποιον την χρειαστεί.


Στην επίδειξη συμμετείχαν και νέα παιδιά, αποκτώντας ένα τεράστιο «εφόδιο» για το μέλλον τους, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση απλών τεχνικών πρώτων βοηθειών.


Άλλωστε στο παρελθόν ο κ. Ιμανιμίδης είχε δηλώσει ότι μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του είναι να αποκτήσουν οι ανήλικες την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε απέναντι στα παιδιά και να κατανοήσουν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να τρομοκρατούμαστε όταν βλέπουμε αίμα».


Η ανταπόκριση των κατοίκων του χωριού ήταν μεγάλη και άκρως ενθαρρυντική, ενώ οι διοργανωτές έκαναν σαφές πως είναι κάτι που πρέπει να ξέρουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας, ευελπιστώντας στο άμεσο μέλλον να πραγματοποιήσουν σε συνεργασία με τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού ένα πλήρες σεμινάριο. ΧΚ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.