«Καλοκαιρι στις γειτονιες»: Οι γειτονιες της Κομοτηνης εχουν «ζωη» και το καλοκαιρι

«Αποκέντρωση» εκδηλώσεων συστήνει η ΔΚΕΠΠΑΚ με τον νέο κύκλο εκδηλώσεων της

Μία νέα δράση με κέντρο τον πολιτισμό «εγκαινιάζει» η  Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) εν’ όψει του καλοκαιριού. Έτσι από του Ιούνιο μέχρι και του Ιούλιο μικροί και μεγάλοι θα περάσουν ευχάριστες στιγμές ακόμα και αν δεν έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις διακοπές τους εκτός πόλης!

Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τίτλο «Καλοκαίρι στις γειτονιές της Κομοτηνής» και τους συντελεστές της όλης προσπάθειας έγινε λόγος σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου. Οι δράσεις οργανώθηκαν σε  συνεργασία με τους System & G, Europe Direct Κομοτηνής, Erasmus +, Ίδρυμα Νεολαίας και δια βίου Μάθησης, Ωδείο Μ. Συκάκη, Sound & Light,  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Κομοτηνής, Πολιτιστικό Σύλλογο Alma Libre, Σύλλογο Γυναικών Ρέμβης και Σύλλογο Γυναικών Συνοικισμού Σταθμού Κομοτηνής.

Νατάσα Λιβεριάδου
«Να αποκεντρωθούν οι εκδηλώσεις»

Η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου εξήγησε πως η απόφαση να λάβουν χώρα οι δράσεις στις γειτονιές της Κομοτηνής έχει ως στόχο να αποκεντρωθούν οι εκδηλώσεις και να δοθεί η ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να περάσουν ευχάριστες στιγμές. Πριν συστήσει τους υπόλοιπους συμμετέχοντες έκανε λόγο για μία «μεγάλη συνεργασία» με πολλές ομάδες ανθρώπων.


Άρτεμις Τσολάκη
«Θα συνεισφέρουν τόσο οι κάτοικοι τις κάθε γειτονιάς όσο και τα μικρά παιδιά»

Ως εκπρόσωπος ΔΣ η κ. Άρτεμις Τσολάκη τόνισε εμφατικά πως  κάθε δράση θα πραγματοποιηθεί  με την συνεισφορά τόσο των κατοίκων της κάθε γειτονιάς όσο και των μικρών παιδιών που θα εμπλέκονται  ενεργά στην προετοιμασία, για να δώσουν το δικό τους χρώμα. Οι μικροί μας φίλοι αποδείχθηκαν άξιοι συνεργάτες, αφού όχι μόνο θα βοηθήσουν στο καθάρισμα της παιδικής χαράς Λαμπουσιάδου αλλά επιπλέον θα ετοιμάουν μία μεγάλη εκδήλωση με μουσική «από παιδιά για παιδιά».

«Συνεργαστήκαμε δυναμικά με τους εθελοντές οργανώνοντας τέσσερις κεντρικές και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις», συμπλήρωσε η ίδια, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να περάσουν ένα ευχάριστο καλοκαίρι ακόμα και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές εκτός πόλης.

Ντιάνα Μπάτρακα
«Ήρθαμε στην Κομοτηνή με όνειρο να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη»

Η κ. Ντιάνα Μπάτρακα είναι μία νέα που ζει στην πόλη μας, συμμετέχοντας στον σύνδεσμο «System & G». Ξεκίνησε από την Αθήνα το 2010 ενώ εδώ και 4 χρόνια δραστηριοποιείται στην Κομοτηνή, πραγματοποιώντας πλήθος δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τον εθελοντισμό.

«Ασχολούμαστε πολλά χρόνια με αυτό», εξήγησε, «ήρθαμε στην Κομοτηνή με 6 εθελοντές που παρέμειναν από 6 μήνες μέχρι και 1 χρόνο και το όνειρό μας ήταν να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Πέρυσι κάναμε αίτηση έχοντας πλέον φτάσει τους 20 εθελοντές, ενώ από τον Μάιο φιλοξενούμε 18 παιδιά από πολλές χώρες, όπως η Ουκρανία και η Λετονιά. Προσπαθούμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη», κατέληξε όλο νόημα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

  • 15/06 Μουσική και Παιχνίδι, Παιδική Χαρά Λαμπουσιάδου (50άρα), 19.00
  • 17/06, Γιορτές Φλαμουριού, Σιδηροδρομικός Σταθμός, 20.00 (θα ακολουθήσει γλέντι με εδέσματα και ζωντανή μουσική)
  • 30/06, Κυνήγι Θησαυρού, Πλατεία Εύξεινου Πόντου (Εκτενεπόλ), 19.00
  • 29/06, Milonga στο Σταθμό, Σιδηροδρομικός Σταθμός, 21.00
  • 08/07, Γιορτή Βύσσινου, Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη (Αυλή), 20.00

 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.