Ο Περιφερειαρχης ΑΜΘ για την συμφωνια με την ΠΓΔΜ

«Η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών»

Την αντίθεση του στη συμφωνία των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εξέφρασε με γραπτή του δήλωση του περιφερειάρχη ΑΜΘ.
 
«Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Ζάεφ. Σήμερα οφείλουμε όλοι, κόμματα, φορείς, παρατάξεις, οργανώσεις και πρόσωπα, να τοποθετηθούμε με τρόπο σαφή και ξεκάθαρο» σημείωσε αρχικά ο κ. Μέτιος για να προσθέσει πως «ως περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνω πως είμαι αντίθετος σε αυτή τη συμφωνία».
 
Παράλληλα εκτίμησε πως «δυστυχώς, σε αυτό το σοβαρό ζήτημα, η κυβέρνηση ενήργησε χωρίς να λάβει υπόψη τις εθνικές ευαισθησίες και τις ανησυχίες των πολιτών».
 
Περιγράφοντας ένα αποδεκτό πλαίσιο συμφωνίας ο ίδιος τόνισε πως «εμείς από την πλευρά μας επιθυμούμε μια συμφωνία στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης, που θα σέβεται την ιστορία της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια, έτσι ώστε οι λαοί μας να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και ανάπτυξης».
 
«Θεωρούμε πως η θωράκιση της χώρας επιτυγχάνεται και με την οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία, ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών όπως η Περιφέρειά μας. Αυτός είναι ο δικός μας ρόλος και εκεί επικεντρώνουμε συστηματικά τις προσπάθειές μας» υπογράμμισε κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.