Τρια εργα για πιανο του Μανου Χατζιδακι παρουσιαζονται στην αυλη του Αρχαιολογικου Μουσειου

Ρεσιτάλ με τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής διοργανώνει στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής ρεσιτάλ πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 20:30.
 
Το ρεσιτάλ θα περιλαμβάνει την «Ιονική σουίτα», την «Ρυθμολογία» και τη σουίτα «Για μια μικρή λευκή αχιβάδα», τρία έργα για πιάνο του Μάνου Χατζιδάκι που το ευρύ κοινό δεν έχει συχνά τη δυνατότητα ν’ ακούσει ζωντανά, ιδίως σε μορφή αφιερώματος σε μία συναυλία. Τα πρωτότυπα αυτά έργα παρουσιάζονται στο Μουσείο στον απόηχο των συναυλιών που πραγματοποίησε ο Θοδωρής Τζοβανάκης στο πλαίσιο του αφιερώματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πιανιστικό έργο του συνθέτη. Το ρεσιτάλ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς φωτίζει μια ιδιαίτερη, σχετικά άγνωστη συνθετική πλευρά του μεγάλου μας μουσικού, εισάγοντας τον ακροατή στον μοναδικό ηχητικό και αισθητικό κόσμο του Μάνου Χατζιδάκι. 

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης 

Ο Θοδωρής Τζοβανάκης σπούδασε πιάνο στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Σκωτία και την Ολλανδία με υποτροφία του Ι.Κ.Υ, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Yamaha και του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει κερδίσει τρία πρώτα βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς και το βραβείο McKenzie της Νέας Υόρκης. Ως σολίστας έχει συμπράξει με ορχήστρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστρία, την Ολλανδία, το Ισραήλ και την Ουκρανία. Έχει πραγματοποιήσει ρεσιτάλ πιάνου σε Αθήνα, Λευκωσία, Βιέννη, Γενεύη, Βόννη, Τεργέστη, Γάνδη, Εδιμβούργο, Κολωνία, Λονδίνο, Σεντ Άντριους, Τρίπολη Λιβύης, Γλασκόβη, Νέα Υόρκη, Τελ Αβίβ, Ουτρέχτη, Χάγη, Κάιρο, Βελιγράδι, Άμστερνταμ και αλλού.Έχει ηχογραφήσει πέντε δίσκους με έργα ρομαντικών και σύγχρονων συνθετών. Μέρος αυτών των ηχογραφήσεων είναι οι πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις των έργων για σόλο πιάνο και των έργων για φωνή και πιάνο του Δημήτρη Μητρόπουλου και του Αιμίλιου Ριάδη. Ηχογραφήσεις του έχουν παρουσιαστεί στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και της Τσεχίας. Είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.