Δημοπρατουνται τεσσερις θεσεις περιπτερων στο Δημο Κομοτηνης

Τρείς στην πόλη και μία στο Θρυλόριο, με διάρκεια μίσθωσης τα δέκα χρόνια

Επαναληπτική δημοπρασία για τέσσερις θέσεις περιπτέρων, τριών εντός Κομοτηνής και μίας στο Θρυλόριο, θα πραγματοποιήσει ο Δήμος.
 
Η επαναληπτική δημοπρασία θα διενεργηθεί στο δημαρχιακό κατάστημα (αίθουσα συνεδριάσεων Οικονομικής Επιτροπής) την Τετάρτη 20 Ιουνίου, με το διάστημα υποβολής δικαιολογητικών για το σύνολο των δημοπρατούμενων τμημάτων να είναι μία ώρα, από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ. ενώ οι προσφορές της φανερής πλειοδοτικής δημοπρασίας θα ξεκινήσουν στις 10:30 π.μ.
 
Η πρώτη θέση βρίσκεται στην οδό Λεωφ. Δημοκρατίας (συμβολή των οδών Λεωφ. Δημοκρατίας και Αντιγόνου) που ανήκει στη Β΄ ζώνη, που σημαίνει πως το ελάχιστο ποσό δημοπρασίας θα είναι 1.800 ευρώ ετησίως, δηλαδή 150 ευρώ μηνιαίως.
 
Η δεύτερη θέση βρίσκεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη (πλησίον Σιδηροδρομικού Σταθμού) που ανήκει στη Β΄ ζώνη, που σημαίνει πως το ελάχιστο ποσό δημοπρασίας θα είναι 1.800 ευρώ ετησίως, δηλαδή 150 μηνιαίως.
 
Η τρίτη θέση βρίσκεται στην οδό Φιλιππουπόλεως (έναντι Τεμένους) που ανήκει στη Γ΄ ζώνη, που σημαίνει πως το ελάχιστο ποσό δημοπρασίας θα είναι 1.200 ευρώ ετησίως, δηλαδή 100 μηνιαίως.
 
Τέλος η θέση στο Θρυλόριο βρίσκεται επί της πλατείας του οικισμού, με ελάχιστο ποσό δημοπρασίας τα 960 ευρώ ετησίως, δηλαδή 80 ευρώ μηνιαίως.
 
Σημειώνεται ότι στο μίσθωμα, δεν περιλαμβάνονται τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, για τα οποία ισχύουν οι εκάστοτε αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής περί καθορισμού δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων.
 
Η μίσθωση αρχίζει αμέσως με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, μετά την κατακύρωση στον τελευταίο πλειοδότη και θα διαρκέσει δέκα έτη.
 
Η δαπάνη κατασκευής του περιπτέρου βαρύνει τον πλειοδότη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος εντός τεσσάρων μηνών από την υπογραφή του συμφωνητικού, να τοποθετήσει το περίπτερο, το οποίο μετά τη λήξη της σύμβασης μίσθωσης μπορεί να απομακρύνει ή να το διαπραγματευθεί με το νέο μισθωτή που τυχόν υπάρξει.
 
Η κατασκευή του περιπτέρου θα γίνει σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιπτέρων Δήμου Κομοτηνής, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του περιπτεριούχου με όσα αναφέρονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιπτέρων Δήμου Κομοτηνής, η άδεια αφαιρείται και το περίπτερο κατεδαφίζεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.