Νεο περιστατικο φολας στη Νυμφαια

Επτά κουτάβια νεκρά βρέθηκαν σήμερα το πρωί

Επτά κουτάβια νεκρά είναι ο τελικός απολογισμός της πιο πρόσφατης δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων την περιοχή της Νυμφαίας.

Οι γνωστοί άγνωστοί δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας, έριξαν φόλες σε κουτάβια που βρίσκονταν στο ύψος της πρώτης βρύσης στο Άλσος της Νυμφαίας με αποτέλεσμα και τα επτά κουτάβια να βρουν βασανιστικό θάνατο, ενώ μόλις ένα κατάφερε να σωθεί.

Όπως μαρτυρούν πολίτες της Κομοτηνής που τα φρόντιζαν καθημερινά αρχικά ήταν δέκα κουτάβια, εκ των οποίων τα δύο υιοθετήθηκαν πρόσφατα, ενώ το «τυχερό» κουτάβι που σώθηκε ήταν φοβικό με αποτέλεσμα να μην πλησιάσει το δηλητηριασμένο φαγητό που έριξαν οι δράστες.

Τα πτώματα των κουταβιών βρήκε πολίτης της Κομοτηνής που τα φρόντιζε και ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς και τον κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής κ. Θάνο Καραγιώργη που έσπευσαν στο σημείο.

Χαρακτηριστικά της δράσης που συνεχίζεται επί χρόνια στην Νυμφαία, ελλείψει οποιασδήποτε μέριμνας για την ανεύρεση των δραστών, όπως μαρτυρούν οι εθελοντές που φροντίζουν τα ζώα που εγκαταλείπουν επί καθημερινής βάσης πολίτες της Ροδόπης είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των αδέσποτων ζώων στην περιοχή έχει μειωθεί πολύ το τελευταίο διάστημα εν αντιθέσει με τις δολοφονίες που αυξάνονται μέρα με την μέρα, αλλά και το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο συμβάν τα κουτάβια ταΐστηκαν στο στόμα, καθώς ήταν φοβικά απέναντι στους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό του τελευταίου το γεγονός ότι δίπλα στα νεκρά κουτάβια ήταν άλλα δύο αδέσποτα σκυλιά τα οποία δεν δηλητηριάστηκαν. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.