«Παιδια Εν Δρασει» στο παρκο της Αγιας Παρασκευης

Ψυχαγωγική εκδήλωση από τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής

Αψήφισαν τον καιρό, καλώντας όλα τα παιδιά της Κομοτηνής στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής  για μια ψυχαγωγική εκδήλωση με θέμα «Παιδιά Εν Δράσει» το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου τα Παιδικά Χωριά SOS και το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής.
 
Παρόλο που ο καιρός απειλούσε με βροχή από νωρίς το απόγευμα, τελικά κράτησε και έτσι όσοι μικροί φίλοι του Οργανισμού βρέθηκαν εκεί, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους διασκέδασαν μέσα από  ψυχοκινητικές δραστηριότητες με  παιχνίδι, χορό, ζωγραφική, παραμύθια  και τραγούδι.
 

«Η παιδική εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της υλοποίησης από τα Παιδικά Χωριά SOS των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, ώστε να ενισχύσουμε κοινωνικά ψυχολογικά, υποστηρικτικά αλλά και ψυχαγωγικά τις δράσεις που αφορούν τα παιδιά στη Ροδόπη», σημείωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής των Παιδικών Χωριών SOS στην Κομοτηνή κ. Φελίνα Καζάκου.
 
Ευχαρίστησε δε για την ανταπόκρισή, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των Δημοτικών σχολείων, το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης αλλά και την παρουσία των εθελοντών του τμήματος, που ξεπέρασαν τους 40.
 
 

Αγκαλιάζουν την προσφορά στο συνάνθρωπο οι γονείς των Δημοτικών 

Την εκδήλωση αγκάλιασαν με μεγάλη προθυμία και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, στο πλαίσιο της προσφοράς στο συνάνθρωπο.
 
Την χαρά τους που μπόρεσαν να συνδράμουν σε αυτή τη γιορτή, μετά την πρόσκληση των παιδικών χωριών SOS, εξέφρασε η κ. Μαρία Καλαμάρη, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, που τόνισε πως οι εποχές είναι πλέον δύσκολες, και παρατηρούνται σε όλη την κοινωνία.
 

«Ελπίζω πάντοτε να μπορούμε να βοηθάμε» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως η Κομοτηνή έχει αποδείξει πως όσες φορές χρειάστηκε να συνδράμει σε σοβαρά θέματα, το έχει κάνει, ενώ και για μικρότερα προβλήματα πάντα οι πιο κοντινές ομάδες συνδράμουν, όπως και οι υπηρεσίες, εκφράζοντας την ελπίδα πως δεν θα υπάρξει εποχή που η βοήθεια δεν θα είναι δυνατόν να δοθεί.
 
«Υπάρχει ακόμα αυτό που λέμε το ελληνικό φιλότιμο για να βοηθάμε ο ένας τον άλλο αν και έχουμε αρχίσει να δυσκολευόμαστε αρκετά» κατέληξε.
 

Από την πλευρά της η κ. Ελλάδα Ηρακλέους, από την πλευρά του Συλλόγου του 11ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, σημείωσε πως έχουν αρκετά περιστατικά στο σχολείο τους ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Παρόλα αυτά στο σχολείο τους ο ένας βοηθά τον άλλο, ενώ οι γονείς συμμετέχουν στις γενικότερες δράσεις που γίνονται στην Κομοτηνή, ακόμα και στη γειτονιά.
 
Άλλωστε η ίδια, και με τις ιδιότητά της ως κοινωνική λειτουργός στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, έχει παρατηρήσει ότι ο κόσμος ακόμα ενδιαφέρεται και βοηθά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.