Το ελληνικο κοινοβουλιο, η προταση μομφης και το Μακεδονικο

Της έκδοσης

Το διήμερο που μας πέρασε ήτα πολύ πυκνό σε δημοσιογραφική ενημέρωση.
 
Πρώτα πρώτα, γιατί έπρεπε να παρακολουθήσουμε, από την Παρασκευή μάλιστα, τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που υπέβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση, τις ομιλίες δηλαδή των βουλευτών και τις θέσεις των κομμάτων όπως αυτά αντιπροσωπεύονται στο Ελληνικό κοινοβούλιο. Μία πρόταση μομφής, πρόταση κατάφασης  ή άρνησης ουσιαστικά στη Συμφωνία για το Μακεδονικό, που επιβεβαίωσε περίτρανα τον βαθύ διχασμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής και κατ’ επίφαση και της ελληνικής κοινωνίας, αφού τάση για συνεννόηση ή συγκερασμό ανάμεσα στο κυβερνών και στο κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης ουδεμία διεφάνη.
 
Βαθύς διχασμός που περίτρανα αποδεικνύει την πάγια αρρώστια του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, την ουσιαστική στράτευσή του στο λαϊκισμό και την απαρέσκειά του προς οτιδήποτε οδηγεί το έθνος προς την πρόοδο και την ευημερία. Γιατί ποτέ και τίποτα στη ζωή δεν μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ των πόλων του άσπρου και του μαύρου, του καλού και του κακού, αφού έτσι δεν μπορεί τίποτα καλό να συμβεί και ό,τι θα μας λαχαίνει θα είναι οι διαρκείς εμφύλιοι, τους οποίους πλήρωσε αδρότατα η χώρα και οι πολίτες της στον τελευταίο μεγάλο διχασμό του Εμφυλίου του 1946-1949.
 
Κι αυτό είναι μέγιστη πληγή για τη θεραπεία της οποίας  τα κόμματα, θα έπρεπε να συμβάλουν τα μέγιστα και κατά προτεραιότητα…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.