Δεν ξεχνουν τον αγαπητο Αγιο της Τραπεζουντας τα ποντιακα Σωματεια της ΑΜΘ

Θρησκευτικές εκδηλώσεις σε Πετρωτά Ροδόπης και Αρκαδικό Δράμας για τον Άγιο Ευγένιο

Ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλεί τους πιστούς και τα σωματεία μέλη του, να παραστούν με τα λάβαρα- σύμβολά τους ,για να συνοδεύσουν την περιφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στο Αρκαδικό Νομού Δράμας. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με την συμμετοχή των παιδικών- εφηβικών τμημάτων των Ποντιακών Συλλόγων Δράμας.

Επίσης, την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 και ώρα 7μ.μ στον Ιερό Ναό του Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά Νομού Ροδόπης, θα ψαλλεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

«Η φήμη και η λατρεία του Αγίου Ευγενίου ήταν τόσο διαδεδομένη στην Τραπεζούντα, ώστε κατά την διάρκεια της γιορτής του συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών για να τιμήσουν την μνήμη του» θυμίζει ο Σύνδεσμος για να προσθέσει πως «είναι χρέος όλων μας να πλημμυρίσουμε τους Ναούς αυτούς και με τις ψαλμωδίες να φτάνουν ως τον ουρανό, ιερείς και πιστοί να αποδώσουμε σεβασμό και αγάπη στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο.

Η χάρις και η ευλογία του Αγίου να μας σκέπει όλους!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.