Αφροδιτη της Μηλου και Νικη της Σαμοθρακης πρωταγωνιστριες στο πλευρο των Jay Z και Beyonce

Απαρατήρητα

Πρωταγωνίστριες στο νέο βίντεο κλιπ του πιο δημοφιλούς, επιτυχημένου και επιδραστικού καλλιτεχνικού ζευγαριού της υφηλίου, έγιναν η Νίκη της Σαμοθράκης και η Αφροδίτη της Μήλου.
 
Τα δύο γνωστά έργα τέχνης, που φιλοξενούνται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, αποτελούν δύο από τα πολλά έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων και η Μόνα Λίζα, που εμφανίζονται στο νέο βίντεο κλιπ έκπληξη που επεφύλασσαν στους φαν τους ο γνωστός ράπερ Jay Z και η τραγουδίστρια Beyonce για το τραγούδι “Apeshit” που αποτελεί και τον προάγγελο του κοινού τους δίσκου με τίτλο “Love is Everything”.
 
Το video clip του γυρίστηκε στο φημισμένο μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι είναι γεμάτο πλάνα του μουσείου και των έργων τέχνης που φιλοξενεί, το οποίο σύμφωνα με τα όσα έχουν γραφτεί γυρίστηκε μόλις  σε οκτώ και κάτι βραδινές ώρες, κατά τις οποίες το μουσείο ήταν κλειστό για το κοινό.
 
Οι Γάλλοι δεν αντιμετώπισαν με τον καλύτερο τρόπο το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του «παντοδύναμου» ζευγαριού, όπως αντίστοιχα και αρκετοί σε διεθνές επίπεδο έσπευσαν να αμφισβητήσουν την αισθητική του στο πλαίσιο εκμετάλλευσης της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Στο πλευρό των δύο καλλιτεχνών  η διοίκηση του Λούβρου η οποία εξήγησε πάντως ότι φιλοξένησε το γύρισμα επειδή το ζευγάρι είναι πιστό στο μουσείο, με συχνές επισκέψεις σε αυτό τα τελευταία χρόνια, ενώ φαίνεται πως υπεραμύνεται της άποψης όσων υποστηρίζουν πως δύο σταρ τέτοιου βεληνεκούς μπορούν να προσφέρουν σημαντική προβολή στο μουσείο.
 
Σύμφωνα με τους συντελεστές του βίντεο βέβαια πρόκειται για ένα αυστηρά πολιτικό clip που θέλει να καταδείξει τον αέναο διάλογο ανάμεσα στην λευκή και μαύρη κουλτούρα, με τα έργα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που φιλοξενούνται να συνδυάζονται ιδανικά με τις χορογραφίες του πολυβραβευμένου Βέλγου χορογράφου Σιντί Λαρμπί Τσερκαουί.
 
Υπόδειγμα εκμετάλλευσης ή ένα «διαμάντι» πολιτικοποιημένης τέχνης; Σε κάθε περίπτωση ο στόχος της «διαφήμισης» είτε των μεν είτε του δε, στο πλαίσιο του “talk of the… world” – στην προκειμένη περίπτωση- επετεύχθη. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.