Η ασφαλιση επιπλεον ασπιδα προστασιας για τα προσωπικα δεδομενα

Ημερίδα για τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και τα ασφαλιστικά πακέτα που διασφαλίζουν τις επιχειρήσεις

Την ανάγκη να εναρμονιστούν οι επιχειρήσεις με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ από τον Μάιο, καθώς και τα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για την ασφάλιση των Ηλεκτρονικών Κινδύνων γνώρισαν όσοι επαγγελματίες βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
 
Εκεί μια σειρά από ομιλητές αναφέρθηκαν στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό, τις δυνατότητες ασφάλισης της ευθύνης από ηλεκτρονικές εισδύσεις και διαρροή προσωπικών δεδομένων, αλλά και την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης από τους ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους. 

Απαραίτητη η ενημέρωση 

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα, για αυτό και το Επιμελητήριο θεώρησε σωστό, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών του, να κάνει μια ημερίδα με έγκριτους επιστήμονες και ανθρώπους που εφαρμόζουν αυτό τον κανονισμό, για να γίνει μια συζήτηση και ενημέρωση που δεν αποτυπώνεται από την ήδη υπάρχουσα πληροφόρηση, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης.
 
Θεωρεί δε θετικό που στο πάνελ βρίσκονταν άνθρωποι οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά, καλώντας τους παριστάμενους να συνάψουν σχέσεις και συνεργασίες με επιχειρήσεις και φορείς, ώστε να διασφαλιστεί στο μέγιστο η νομιμότητα των επιχειρήσεων και των φορέων αποφεύγοντας τις κυρώσεις.
 

Απέδωσε δε το χαμηλό ενδιαφέρον για αυτήν αλλά και ανάλογες εκδηλώσεις, αφενός στη μη κατανόηση της ευρύτητας του θέματος, αλλά και στην αγανάκτηση πολλών επαγγελματιώνμε αφορμή ότι στην ήδη πιεσμένη καθημερινότητά τους έχουν να ασχοληθούν με ακόμα ένα ζήτημα.
 
Όμως προειδοποίησε πως οι απαιτήσεις αυτές διασφαλίζουν ότι το πρόβλημα της ασφάλειας και της διαρροής των προσωπικών δεδομένων και παρόλο που μπορεί να είναι επίπονες, τελικά είναι καλύτερα να προληφθεί το πρόβλημα αντί να προσπαθούμε στη συνέχεια να το καλύψουμε. 

Πλήρης προστασία για τις επιχειρήσεις 

Για την ασφάλιση της Ευθύνης από Cyber Risks και διαρροή Προσωπικών Δεδομένων μίλησε ο κ. Ιωάννης Πατρώνης, Business Developer της AIG, που παρουσίασε ένα ασφαλιστικό προϊόν της εταιρείας που αποτελεί μια ομπρέλα προστασίας των προσωπικών δεδομένων από κινδύνους ηλεκτρονικούς, διαδικτυακούς και όχι μόνο.
 
Ο νέο κανονισμός έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, με τις επιχειρήσεις να κάνουν πολλά βήματα για να εναρμονιστούν με τον καινούριο κανονισμό, όμως παραμένει απαραίτητη και μια προστασία.
 

Για αυτό και η AIG δημιούργησε ένα εργαλείο διαχείρισης κρίσης, το  Cyber Edge, το οποίο παρέχει σφαιρική κάλυψη προστασίας σε κάθε είδους διαρροή ή απώλεια δεδομένων.
 
Οι ίδιοι αναλαμβάνουν εκτός από την κάλυψη και τις αποζημιώσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν, αναλαμβάνουν με μια ομάδα συμβούλων εξειδικευμένων στα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων να διαχειριστούν την δύσκολη κατάσταση που θα υπάρξει σε μια επιχείρηση, όταν πέσει θύμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. 

Απαραίτητη και η ασφαλιστική κάλυψη 

Για την επικινδυνότητα των Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών κινδύνων και την επιτακτικότατα της ασφαλιστικής κάλυψης μίλησε ο κ. Νάσος Κυράζογλου, Ασφαλιστικός σύμβουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η ημερίδα αυτή αποτελεί πρότυπο, καθότι αφορά ένα καινοτόμο προϊόν, την ασφάλιση των ηλεκτρονικών κινδύνων, ειδικά την εποχή που όλο και μεγαλύτερο ποσοστό κυβερνοεπιθέσεων λαμβάνει χώρα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς.
 
Με τον νέο Κανονισμό, σημείωσε, δημιουργούνται κανόνες αναφορικά με το πώς οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα των καταναλωτών, αποτελώντας μια ομπρέλα προστασίας για κάθε φύσεως πελάτη.
 
Αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικά βοήθεια και για τις επιχειρήσεις, που πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, παρόλο που όπως σημείωσε, στην Ελλάδα η πάγια νοοτροπία είναι να μην προσαρμοζόμαστε μέχρι να αρχίσουν να μπαίνουν πρόστιμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.