Οι μακετες του νεου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το ΙΣΝ και τον αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο - Μέσα σε μια «θάλασσα» από δέντρα οραματίζεται το νέο Νοσοκομείο ο Ιταλός Αρχιτέκτονας

Τα σχέδια για τις παρεμβάσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας που έχει αναλάβει το Ίδρυμα με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας με την Ελληνική Δημοκρατία τον Μάρτιο του 2018, που περιλαμβάνουν την δημιουργία του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 20 Ιουνίου κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ανάμεσα στα σχέδια ήταν και το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας κ. Ρέντζο Πιάνο φαίνεται να οραματίζεται μέσα σε μια «θάλασσα» από δέντρα, προάγοντας την ηρεμία στους ασθενείς αλλά και όσους βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο εκεί.
 
Φαίνεται να χωρίζεται σε δύο μεγάλα μέρη, τα οποία έχουν και επιμέρους «κομμάτια» ενώ το κτίριο θα είναι ενεργειακά θωρακισμένο και με όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση.
 

Ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση τόνισε πως πριν από δύο μήνες, όταν υπέγραψαν τη δωρεά, είχαν επισημάνει ότι θα κάνουν το παν ώστε να προχωρήσουν γρήγορα, αφού έγιναν τα πρώτα βήματα, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με το τέρας της γραφειοκρατίας.
 
Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο ορισμός εκπροσώπων του Ελληνικού Δημοσίου στην Ειδική Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία θα υποστηρίζει τη συνεργασία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
 
Έχει ολοκληρωθεί ο ορισμός μελών των ομάδων έργου και έχουν  ήδη ξεκινήσει συναντήσεις.
 
Προχωρά η επεξεργασία της σύμβασης που θα καθορίζει τους βασικούς όρους υλοποίησης της δωρεάς του συνόλου των έργων. Και για κάθε έργο θα ακολουθήσει η σύναψη επιμέρους σύμβασης δωρεάς, η οποία και θα εξειδικευτεί.
 

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας και αφού οριστικοποιηθεί το κείμενο της σύμβασης δωρεάς και της σύμβασης δωρεάς εξοπλισμού στον Ευαγγελισμό, οι συμβάσεις αυτές θα υπογραφούν και στη συνέχεια θα κυρωθούν με νόμο από τη Βουλή.
 
Ευχαρίστησε δε για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την έμπρακτη στήριξη σε ένα ζωτικό τομέα για κάθε πολίτη του ελληνικού κράτους που είναι η Υγεία, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον αρχιτέκτονα κ. Renzo Piano, που θεωρεί πως θα έχουν όχι μόνο μια σημαντική συμβολή, καλύπτοντας ανάγκες του συστήματος Υγείας, αλλά και μια σημαντική αρχιτεκτονική συμβολή στον αστικό χώρο, όπου θα δημιουργηθούν σημαντικές παρεμβάσεις.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.