Στην Κομοτηνη στελεχη του Johns Hopkins Medicine International

Είχαν συνάντηση εργασίας, μαζί με στελέχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Επίσκεψη στην Κομοτηνή πραγματοποίησε κλιμάκιο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο συνοδευόταν από στελέχη του Johns Hopkins Medicine International, το οποίο έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στο Ίδρυμα για το μεγάλο έργο στο χώρο της υγείας που έχει αναλάβει, και περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Το Johns Hopkins Medicine International είναι το διεθνές τμήμα του Johns Hopkins Medicine, που περιλαμβάνει το Νοσοκομείο Johns Hopkins, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία του κόσμου.
 
Κατά την επίσκεψη πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της 4ης ΥΠΕ κ. Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Γιώργος Φιλιππίδης καθώς και στελέχη του νοσοκομείου που παρουσίασαν τα πολλαπλά ζητήματα του παλιού Νοσοκομείου, όσο και αυτά που ελπίζουν πως θα φέρει το καινούριο.
 

Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, το Νοσοκομείο της Κομοτηνής είναι παλιό και έχει πολλαπλά ζητήματα, ακόμα και θέματα στατικότητας, ενώ είναι αδύνατο να ενταχθούν κάποιες κλινικές που δεν είχαν προβλεφθεί κατά τη δημιουργία του.
 
Μάλιστα αναφέρθηκε από τον κ. Φιλιππίδη πως στο νέο Νοσοκομείο ελπίζουν να εντάξουν ψυχιατρική κλινική, αλλά και μια σειρά κλινών στην παθολογική κλινική για συγκεκριμένα αντικείμενα.
 
Επίσης έγινε αναφορά στις ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες περιορίζουν και τις δυνατότητες του νοσοκομείου γενικότερα, ενώ μάλιστα σημειώθηκε πως η μεγαλύτερη πρόκληση με τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου θα είναι η στελέχωσή του.
 
Υπάρχει ελπίδα πως η νέα δομή θα καταφέρει να προσελκύσει γιατρούς, μιας και θα είναι μια από τις πιο σύγχρονες στην Ελλάδα, παρόλο που από πλευράς του ιδρύματος υπήρξε η σκέψη πως θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα για να προσελκύσουν όσο το δυνατόν καλύτερους γιατρούς σε αυτό, εξυπηρετώντας στο μέγιστο βαθμό τον τοπικό πληθυσμό.
 

Τέλος έγινε μνεία στην συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια, με αναφορά στην προσφορά των τοπικών τοπογράφων για την δωρεάν εκπόνηση μελετών για την σύνδεσή του με την ύδρευση και την αποχέτευση, καθώς και για τη δημιουργία του οδικού δικτύου από και προς αυτό.
 
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Johns Hopkins Medicine International ήταν η πρόεδρος κ. Pamela Paulk, η οποία σημείωσε πως οι ασθενείς, οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου θα πρέπει να είναι πολύ ενθουσιασμένοι για το νέο Νοσοκομείο.
 
Σημείωσε δε πως το Johns Hopkins Medicine International είναι ικανοποιημένο που έχει τη δυνατότητα να συμβουλέψει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τους συνεργάτες του για να δημιουργήσουν το καλύτερο και πιο σύγχρονο Νοσοκομείο για την εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.