Με χορο, μουσικη και διασκεδαση καλωσορισαν το καλοκαιρι στον «Γελα, Χαμογελα»

Μαθητές, γονείς και νηπιαγωγοί πήγαν και έφυγαν με χαμόγελο από το πρώτο καλοκαιρινό πάρτυ του πρότυπου παιδικού σταθμού

Το πρώτο καλοκαιρινό πάρτυ του πρότυπου παιδικού σταθμού «Γέλα, Χαμογέλα» έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στις εγκαταστάσεις του παιδικού επί της οδού Εγνατίας.
 
Ένα πάρτυ ευκαιρία, χαράς και διασκέδασης για τα μικρά μέλη, τους μαθητές τόσο του τμήματος «Γέλα» που φιλοξενεί τα προνήπια του παιδικού όσο και του τμήματος «Χαμογέλα» ήτοι του παιδικού τμήματος, που ετοίμασαν δύο μουσικοχορευτικές παραστάσεις τις οποίες και παρουσίασαν ενώπιον ενθουσιασμένων γονέων και καθηγητών.
 

Ακολούθησαν παιχνίδια, παιδικά εργαστήρια, χορός, μπαλόνια και face painting από την καλεσμένη κλόουν «Χαρωπό πορτοκάλι» που έδωσε το «παρών» στο πάρτυ και δροσερά καλοκαιρινά κεράσματα, που συνολικά συνέτειναν στην υλοποίηση μίας υπέροχης παιδικής γιορτής ανέμελης, και μακριά από το άγχος μίας παράστασης, όπως την είχαν προετοιμάσει μαθητές και νηπιαγωγοί. 
 
Πρόκειται για το πρώτο καλοκαιρινό πάρτυ του παιδικού σταθμού, μιας και ξεκίνησε την λειτουργία του μόλις τον Ιανουάριο του 2018, εξειδικεύοντας στα παιδιά ηλικίας 2,5 έως και 5 ετών τα οποία και φιλοξενεί σε δύο βάρδιες κάθε μέρα μία πρωινή και μία απογευματινή.
 

Κατά την διάρκεια των ωρών αυτών τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλες ελεύθερες και οργανωμένες δραστηριότητες εντός του άψογου αισθητικά παιδικού σταθμού, όπως δραστηριότητες προσχολικής ηλικίας, παιχνίδια ψυχοκινητικής και μουσικοκινητικής, παιχνίδια με βιωματική προσέγγιση κατά τα οποία προσεγγίζουν την γνώση μέσα από ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αναγνώσεις παραμυθιών, εικαστικές δραστηριότητες αλλά και προγραφής. 

Χριστίνα Χατζή Μπέη «Στόχος μας τα παιδιά να έρχονται και να φεύγουν χαρούμενα» 

Άλλωστε όπως επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» η ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη νηπιαγωγό του παιδικού σταθμού κ.Χριστίνα Χατζή Μπέη «στόχος μας είναι να προσφέρουμε τα ερεθίσματα εκείνα που μετέπειτα τα παιδιά θα μπορούν να αναπτύξουν ανάλογα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις». Σύμφωνα με την ίδια, η ενασχόληση με τα παιδιά είναι ένα πολύ όμορφο μα συνάμα απαιτητικό εγχείρημα καθώς «ο παιδικός σταθμός είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα με την οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά μετά την οικογένεια και επομένως απαιτείται να είσαι αληθινός και να αγαπάς ιδιαίτερα την δουλειά που κάνεις για να μπορέσεις να βοηθήσεις τα παιδιά να προσαρμοστούν, να περάσουν καλά, να έρχονται και να φεύγουν χαρούμενα».
 

Στον παιδικό σταθμό «Γέλα, Χαμογέλα» ο οποίος λειτουργεί κάθε χρόνο από τις 16 Αυγούστου έως και τις 31 Ιουλίου του επόμενου έτους καθημερινά πραγματοποιούνται οργανωμένες δραστηριότητες αλλά και δράσεις εντός και εκτός του παιδικού σταθμού καθώς και δράσεις που απευθύνονται στους γονείς για την καλύτερη κατανόηση και εξέλιξη των παιδιών τους. Χαρακτηριστικές οι πρόσφατες επισκέψεις που πραγματοποίησαν στο Στρατιωτικό Μουσείο της Κομοτηνής και στην Δημοτική βιβλιοθήκη, η δράση Kids Chef  όπου τα παιδιά μέσα από την μαγειρική μαθαίνουν την αξία της υγιεινής διατροφής, δράσεις αγγλικών και μαθηματικών καθώς και οι δράσεις που πραγματοποιούνται παρουσία ειδικών και αφορούν θέματα που άπτονται της σχέσης γονέων και παιδιών.
 
Σύμφωνα με την κ. Χατζή Μπέη ο παιδικός σταθμός ξεκίνησε ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται αποκλειστικά τις προαναφερθείσες ηλικίες, ωστόσο οι βλέψεις, οι ιδέες και τα σχέδια για το μέλλον είναι πολλά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.