Ο Καθηγητης Χαραλαμπος Πουλοπουλος νεος προεδρος του Τμηματος Κοινωνικης Διοικησης και Πολιτικης Επιστημης

«Το Τμήμα διαθέτει μία πολύ μεγάλη εμπειρία στο επίπεδο της παρέμβασης για τα κοινωνικά προβλήματα»

Νέος πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης αναδείχθηκε ο Καθηγητής, κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος. Ο ίδιος έχοντας ειδίκευση σε έναν ιδιαίτερα διευρυμένο αριθμό γνωστικών αντικειμένων που αφορούν την κοινωνική εργασία, τις εξαρτήσεις, την εποπτεία και συμβουλευτική ατόμων, ομάδων, οργανισμών, την κρίση αλλά και την αλλαγή στη δυναμική ομάδων και οργανισμών κρίθηκε ως ο πλέον κατάλληλος να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο ενός τμήματος που αποτελεί «την αιχμή του δόρατος» στην ανάσχεση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων.
 
Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον «ΠτΘ» ο νέος πρόεδρος αναφέρθηκε σύντομα στην φυσιογνωμία του τμήματος, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους που ο ίδιος έθεσε για αυτό. Ο κ. Πουλόπουλος, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη συμβολή του τμήματος για την υποστήριξη των ανθρώπων που βιώνουν την οικονομική κρίση, εξήγησε πως πέραν των ακαδημαϊκών του βλέψεων, πρόκειται να δείξει ιδιαίτερη μέριμνα στο επίπεδο παρέμβασης και συνεργασίας με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θεσμούς.
 
 «Νομίζω ότι το Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης είναι ένα από  τα πιο σημαντικά τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μιας και περιλαμβάνει ειδικότητες που αφορούν την κοινωνική εργασία, την κοινωνική πολιτική και την κοινωνική επιστήμη», δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ. Πουλόπουλος κρίνοντας πως σε μία περίοδο κρίσης, σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων το τμήμα αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την αντιμετώπιση αυτών και την υποστήριξη των ανθρώπων που βιώνουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.
 
Κληθείς να καταθέσει ένα σύντομο σχόλιο για τις μελλοντικές του βλέψεις, πέραν του ακαδημαϊκού τομέα που αφορά τη συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, μίλησε για την σύνδεση του τμήματος με την κοινωνία της Κομοτηνής και της Θράκης ευρύτερα, καθώς και την υποστήριξη των κοινωνικών φορέων με φοιτητές μέσω της πρακτικής τους άσκησης προκειμένου αυτοί να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο έργο τους.
 
Τέλος, εκτίμησε ως απαραίτητη της υποστήριξη φορέων και οργανισμών πέρα από τα όρια της Θράκης, με τεταρτοετείς φοιτητές της πρακτικής τους άσκησης, αφού όπως τόνισε εμφατικά «το Τμήμα διαθέτει μία πολύ μεγάλη εμπειρία στο επίπεδο της παρέμβασης για τα κοινωνικά προβλήματα. Την εμπειρία αυτή μεταφέρει σε άλλα τμήματα, πανεπιστημιακά ιδρύματα και άλλους φορείς, όπως την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, ακόμα και στα διάφορα υπουργεία που ασχολούνται με ανθρώπους που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση». Χ.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.