«Αντιο σε εναν πραγματικο δασκαλο»

Το «αντίο» του Κωνσταντίνου Κοσμάτου, επίκουρου καθηγητή της Νομικής του ΔΠΘ στον Βασίλη Καρύδη

Το δικό του «αντίο» στον συνάδελφο και φίλο του, πρώην καθηγητή της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης  Βασίλη Καρύδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, την περασμένη Τρίτη, αποτείνει δια μέσου των σελίδων του «ΠτΘ» ο Επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος.
 
«Ο Βασίλης Καρύδης αποτελεί ένα πρόσωπο, το οποίο το έχω συνδέσει με την πόλη της Κομοτηνής. Είναι ο άνθρωπος που με καλωσόρισε στον χώρο της Νομικής και στον Τομέα των Ποινικών και Εγκληματολογικών Σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο της Εγκληματολογίας. Μαζί του μοιράστηκα το ίδιο γραφείο, το ίδιο ακροατήριο και το ίδιο γνωστικό αντικείμενο» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως «ήταν ένας ανιδιοτελής άνθρωπος, ένας πραγματικός δάσκαλος, ένας άνθρωπος που μαχόταν για τα ατομικά δικαιώματα και αυτό ήταν εμφανές τόσο στη διδασκαλία του όσο και στην προσωπική του ζωή.
 
Το γεγονός ότι γενιές φοιτητών πέρασαν από τα “χέρια” του και μεγάλωσαν στο πλαίσιο της διασφάλισης των ατομικών δικαιωμάτων, είναι ένα βασικό κέρδος για όλους μας.
 
 Η μνήμη του πάντα θα είναι αξέχαστη και θα είναι στην ψυχή μου». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.