Ολη η Κομοτηνη μια μεγαλη μουσικη σκηνη

7 επιμέρους εκδηλώσεις ξεσήκωσαν με νότες, μελωδίες, συναισθήματα

Σε μία μεγάλη μουσική σκηνή μετατράπηκε εχθές η Κομοτηνή! 7 επιμέρους εκδηλώσεις ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους με νότες, μελωδίες και συναισθήματα και την συμμετοχή καθηγητών και συνόλων από ωδεία, πολιτιστικών συλλόγων, ορχηστρών, νεανικών συγκροτημάτων της ροκ σκηνής αλλά και ανερχόμενων καλλιτεχνών με ελαφρολαϊκό, έντεχνο λαϊκό και ξένο ρεπερτόριο!
 
Οι εκδηλώσεις και οι συναυλίες έλαβαν χώρα ολοκληρώνοντας με επιτυχία το διήμερο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, ενός θεσμού που διοργανώνεται σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα με εκατοντάδες μουσικά σχήματα και χορωδίες αθροιστικά να παρουσιάζουν τον πιο δημιουργικό τους εαυτό.
 
Η Κομοτηνή συμμετείχε για 8η συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, αναδεικνύοντας τοπική πολιτιστική παραγωγή διαφόρων μουσικών ρευμάτων. Αξίζει να σημειωθεί πως το κοινό διασκέδασε δωρεάν, κάτι που είναι σίγουρα πιο επίκαιρο από ποτέ στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε. 

Χαμόγελα και κεφάτες μελωδίες σε όλη την πόλη 

Στην Πλατεία Ειρήνης βρέθηκαν καθηγητές, σολίστ αλλά και σύνολα από το «Ωδείο Μενέλαου Συκάκη» γεμίζοντας χαμόγελα τους διερχόμενους χάρη στις κεφάτες μελωδίες τους, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, ένα σημαντικό σημείο της πόλης μας. Την ίδια ώρα στο Μαρώνειο Μέγαρο η κ. Μίνα Μπάτζιου με τον κ. Γιάννη Καλαουζίδη στα πλήκτρα και τον κ. Δημήτρη Μορφόπουλο στο μπουζούκι υποδέχτηκαν το κοινό για ένα μουσικό ταξίδι με νέες αλλά και κλασικές επιλογές προσφέροντας μεγάλες συγκινήσεις.
 
Σε ροκ ρυθμούς το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, αφού οι Adrenaline Junkies έστησαν τα ηχεία και τα μουσικά τους όργανα, πραγματοποιώντας ζωντανή εμφάνιση μπροστά σε δεκάδες κόσμο με κομμάτια επιλογής τους! Την ίδια ώρα στην Πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου και το Αμφιθέατρο Θρακικού Ωδείου μουσικόφιλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους «Λαλητάδες της Ροδόπης» καθώς και μία αξέχαστη συναυλία των τμημάτων του Θρακικού Πνευματικού Κέντρου – Θρακικού Ωδείου αντίστοιχα, δύο εμφανίσεις με μοναδικές ερμηνείες που ικανοποίησαν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
 
Υπαίθριες σκηνές σε δύο ακόμα σημεία της πόλης με την «Μελωδία των Χρυσών Λυρών» να μας προσκαλεί σε μία πραγματική «μυσταγωγία» στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Ιμαρέτ και τον αγαπημένο ανερχόμενο καλλιτέχνη, κ. Δημήτρη Χριστοδουλάκη να διασκεδάσει το κοινό σε ένα αλλιώτικο θέαμα με αγαπημένες παλιές και νέες επιτυχίες της ελαφρολαϊκής σκηνής στον πεζόδρομο της Βενιζέλου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.