Το κινηματογραφικο «μενου» της εβδομαδας

«Αγαπώντας τον Πάμπλο» και «Η συμμορία των 8» οι must see ταινίες της εβδομάδας

Δύο νέες ταινίες περιλαμβάνει το κινηματογραφικό μενού γι’ αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis.  Ο λόγος για την κωμική περιπέτεια «Η συμμορία των 8» σε σκηνοθεσία Γκάρι Ρος και η βιογραφική «Αγαπώντας τον Πάμπλο» σε σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα με τους Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέρ Μπαρδέμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
 
Παράλληλα συνεχίζουν την πορεία τους στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κομοτηνής η περιπέτεια φαντασίας «Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε», το θρίλερ με στοιχεία ταινίας δράσης «Hotel Artemis», η δεύτερη ταινία animation «Οι απίθανοι», και η περιπέτεια «Μετά την καταιγίδα» υπό τη σκηνοθετική ματιά του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών για αυτή την εβδομάδα στο Odeon Kosmopolis περιλαμβάνει: 

Η συμμορία των 8

Πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στη μόλις αποφυλακισμένη Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της. Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες στον τομέα τους, ξεκινώντας από την πρώην παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου (Κέιτ Μπλάνσετ). Οι δυο τους επιστρατεύουν τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Μίντι Κέιλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Awkwafina), την εξπέρ κλεπταποδόχο Τάμι (Σάρα Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Rihanna) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Έλενα Μπόναμ Κάρτερ). Ο στόχος είναι 150 εκατομμύρια δολάρια σε μορφή διαμαντιών, τα οποία θα κοσμούν τον λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Αν Χαθαγουέι), όσο θα βρίσκεται το επίκεντρο της εκδήλωσης της χρονιάς, του Met Gala. Θεωρητικά, το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Στην πράξη, όμως, πρέπει να αποδειχτεί εξίσου αψεγάδιαστο με τα πολυπόθητα διαμάντια, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή. 

Αγαπώντας τον Πάμπλο

Όταν η δημοφιλής δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Βιρτζίνια πρωτοσυναντάει τον Πάμπλο Εσκομπάρ, μαγεύεται από το φυσικό του χάρισμα, τη φιλανθρωπική του δράση και τα πολυτελή δώρα που της προσφέρει. Δεν ενδιαφέρεται να διερωτηθεί το από πού προέρχονται τόσα χρήματα, ή με ποιο κόστος αποκτήθηκαν. Με τον καιρό, η ερωτική της τρέλα αντικαθίσταται από μια τρομερή ανησυχία. Όταν ο Πάμπλο εξαπολύει πόλεμο ενάντια στην κολομβιανή κυβέρνηση, ξεκινώντας μια περίοδο πρωτοφανούς βίας, η καριέρα της Βιρτζίνια καταστρέφεται και η ίδια αρχίζει να λαμβάνει απειλητικά σημειώματα. Η μόνη της ελπίδα είναι να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς στην καταδίωξη του Εσκομπάρ.
 
Οι απίθανοι 2

Η Έλεν/Ελαστίνα ηγείται μιας καμπάνιας για να επιστρέψουν οι Σούπερ Ήρωες στη δράση, τη στιγμή που ο Μπομπ/Κύριος Απίθανος, μαζί με την Βάιολετ, τον Ντας και το μωρό Τζακ-Τζακ, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με την καθημερινή, «φυσιολογική» ζωή στο σπίτι, ενώ οι υπερδυνάμεις του Τζακ-Τζακ είναι στο τσακ να αποκαλυφθούν. Η αποστολή ανατρέπεται όταν ένας νέος κακός εμφανίζεται με ένα ευφυές και επικίνδυνο σχέδιο που θέτει τα πάντα σε τρομερό κίνδυνο. Η οικογένεια των Παρ όμως δεν αποφεύγει ποτέ μια πρόκληση, ειδικά με τον Ψύχτρα στο πλευρό της. Για αυτό και είναι όλοι τους τόσο… Απίθανοι. 

Hotel Artemis
 
Λος Άντζελες, 2028. Οι δρόμοι είναι αδιαπέραστοι καθώς εξελίσσεται η πιο βίαιη εξέγερση στην ιστορία της πόλης. Μέσα στο απόλυτο χάος, μία συμμορία ληστών τραυματίζεται από πυρά αστυνομικών. Η μόνη ελπίδα είναι το Hotel Artemis, ένα νοσοκομείο τελευταίας τεχνολογίας αποκλειστικά για εγκληματίες με αυστηρούς κανόνες και ιδιοκτήτη έναν αρχιμαφιόζο. Η Νοσοκόμα διοικεί το μέρος για 22 χρόνια και μπορεί να γιατρέψει ακόμα και τα πιο δύσκολα περιστατικά. Την ίδια νύχτα έχουν κάνει τσεκ ιν μία λάγνα Γαλλίδα δολοφόνος, ένας ναρκισσιστής έμπορος όπλων, ενώ ο ιδιοκτήτης και ο εκρηκτικός γιος του κατευθύνονται προς τα εκεί. Επίσης, ένας τραυματισμένος αστυνομικός που ικετεύει τη Νοσοκόμα να τον δεχτεί, πράγμα που παραβαίνει τους κανόνες που τηρούνται ευλαβικά 22 ολόκληρα χρόνια. 
 
Jurassic World: Το βασίλειο έπεσε

Έχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Όουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνου

Μετά την καταιγίδα
 
Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι Όλντμαν ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Τάμι πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.