Παραδοση ο εσπερινος στον Αγιο Ευγενιο των Πετρωτων

Πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους Πόντιους όλης της Ελλάδας ο Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών), στον οποίο τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού επί τοις γενεθλίοις του Αγίου Ευγενίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιουνίου.
 

Στο χώρο του ναού, ο οποίος παραμένει ημιτελής, και αποτελεί το μοναδικό κτίσμα στο χώρο που είχε προταθεί να δημιουργηθεί η Νέα Ρωμανία, η πόλη όπου θα εγκαθίσταντο Πόντιοι μετανάστες, βρέθηκαν πολλοί Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, ο Πρόεδρος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πλήθος προσκυνητών από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., καθώς και από την Κεντρική Μακεδονία.
 

Στην προσωπικότητα του εορταζομένου Αγίου, στην Τραπεζούντα που ανέδειξε πλήθος Αγίων και Ηρώων της πίστεως, καθώς και στο μαρτύριο του αίματος και αυτό της συνειδήσεως αναφέρθηκε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Βαρθολομαίος Ιατρίδης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, που προσκάλεσε τους παρισταμένους να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Ευγενίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.