Ξεκινησαν οι εργασιες αποκαταστασης στον δρομο Ξυλαγανης – Ιμερου

Σύντομα οι εργασίες και στην ιρλανδική Ιμέρου

Πριν λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου Ξυλαγανής – Ιμέρου. Οι εργασίες θα διευκολύνουν την μετακίνηση των διερχόμενων οχημάτων στο παραλιακό μέτωπο, αφού πρόκειται να αποκατασταθεί τμήμα του οδοστρώματος που υποχώρησε έπειτα από μία έντονη βροχόπτωση τον Δεκέμβριο 2017.  Ως αποτέλεσμα είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία μεταξύ των δύο περιοχών, και παρά τις προσωρινές παρεμβάσεις το πρόβλημα χρειαζόταν μονιμότερη λύση.
 

Γύρω από την καθυστέρηση μηνών για την διαδικασία επισκευών είχε τοποθετηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νίκος Τσαλικίδης, αποδίδοντάς την σε γραφειοκρατικούς λόγους. «Το αρμόδιο Υπουργείο επέβαλε να γίνει η δημοπρασία μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η προκήρυξη μέχρι τον Απρίλιο και η διαδικασία να κρατήσει περίπου δύο μήνες», είχε υποστηρίξει, σημειώνοντας, ωστόσο, πως είχαν γίνει αρκετές παρεμβάσεις με σημάνσεις σε σημεία όπου υπήρχαν προβλήματα, κάλυψη σημείων όπου υπήρχαν λακκούβες, αλλά και διαγραμμίσεις.
 

Εν καιρώ αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην ιρλανδική διάβαση Ιμέρου, που συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Δεκεμβρίου, με σκοπό να πάψει η ταλαιπωρία των αγροτών που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στα χωράφια τους μέσω της γέφυρας που υπάρχει σε σημείο περίπου 2 χιλιόμετρα ψηλότερα από τη διάβαση, και είναι προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.