Εκδοθηκε η προκηρυξη για 10 θεσεις φυλακων και νυχτοφυλακων σε αρχαιολογικους χωρους της ΑΜΘ

Στις 9 Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις

Το ΑΣΕΠ εξέδωσε την προκήρυξη 8Κ/2018 για 186 προσλήψεις τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Η προκήρυξη αφορά ειδικότητες ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης, ειδικοτήτων ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων και προβλέπει θέσεις για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της ΑΜΘ, σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή:
 

Ειδικότητα Τόπος απασχόλησης Αριθμός ατόμων
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικός Χώρος Καλής Βρύσης (Δράμας) 1
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Βυζαντινά και Μεσαιωνικά Μνημεία Διδυμοτείχου (Έβρου) 1
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Μουσείο και Χώροι Αλεξανδρούπολης (Έβρου) 2
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Μουσείο και Αρχαιολογικός Χώρος Φιλίππων (Καβάλας) 1
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικό Μουσείο & Χώρος Αβδήρων (Ξάνθης) 1
ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων Συλλογή Ταβανιώτη και Χώρος Μαρώνειας (Ροδόπης) 1
ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων Μουσείο και Χώροι Αλεξανδρούπολης (Έβρου) 1
ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων  Μουσείο και Χώρος Σαμοθράκης (Έβρου) 1
ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης Ειδικότητας ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων Αρχαιολογικό Μουσείο & Χώρος Αβδήρων (Ξάνθης) 1

 
 

Τα καθήκοντα 

Στα καθήκοντα των θέσεων ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Ημερήσιων Φυλάκων Αρχαιοτήτων ανήκουν:
• Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώς και η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών.
• Η πληροφόρηση και η ενημέρωση των επισκεπτών για τα μνημεία, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τις ώρες λειτουργίας, τις τιμές κλπ.
• Η γνώση και ο έλεγχος της σωστής λειτουργίας των καμερών, των κλειστών κυκλωμάτων ασφάλειας, των συστημάτων πυρασφάλειας και γενικά των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
• Η διατήρηση της τάξης και η ασφαλής προώθηση των επισκεπτών προς την έξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
• Η πώληση και διαχείριση καθώς και η τήρηση βιβλίων στα οποία καταγράφεται η καθημερινή οικονομική κίνηση του ταμείου (σε χώρους που δεν έχουν ορισθεί ταμίες ή/και διαχειριστές από το ΤΑΠΑ).
 
Στα καθήκοντα των θέσεων ΔΕ Φύλαξης Πληροφόρησης / ΔΕ Νυκτοφυλάκων Αρχαιοτήτων ανήκουν:
• Η αποτελεσματική φύλαξη των αρχαιολογικών χώρων μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών αποθηκών, καθώς και η προστασία των κινητών εκθεμάτων και αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτά ενώ παράλληλα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω επιβλέποντας την τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια της βάρδιας.
• Η ετοιμότητα ως προς την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, η καταγραφή τους στο βιβλίο συμβάντων και η άμεση ενημέρωση του αρχιφύλακα για ενδεχόμενες φθορές ή απώλεια μνημείων.
• Επιτηρούν σχολαστικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα την καλή κατάσταση των εγκαταστάσεων, των υπαίθριων χώρων, την περιοχή ελέγχου (πόστα), καταγράφουν τυχόν προβλήματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων και ειδοποιούν τον αρχιφύλακα για βλάβες ή άσκοπη λειτουργία τους.
• Δεν φέρουν ούτε χρησιμοποιούν οποιουδήποτε είδους οπλισμό.

Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι κατέχουν τα γενικά και απαιτούμενα προσόντα των προκηρυσσόμενων θέσεων, όπως αυτά αναγράφονται στο Κεφάλαιο Α' και στο Παράρτημα Α' (Γενικά προσόντα διορισμού) της προκήρυξης, πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής αρχίζει στις 9 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 24 Ιουλίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.
Μετά την ηλεκτρονική συμπλήρωση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν με συστημένη επιστολή στο ΑΣΕΠ στη διεύθυνση «ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη 8Κ/2018, Τ.Θ. 14308, Αθήνα ,Τ.Κ. 11510» σε φάκελο μεγέθους Α4 ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST (που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ), τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την εκτυπωμένη μορφή της ηλεκτρονικής αίτησης.
2. Παράβολο 3 ευρώ, το οποίο προμηθεύεται ο υποψήφιος είτε ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής ηλεκτρονικού παραβόλου (e-Παράβολο) επιλέγοντας Φορέας Δημοσίου Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) από τον διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) είτε από Δημόσιο Ταμείο.
3. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή της σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της αρμόδιας αρχής ή των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) ή των δύο όψεων της άδειας οδήγησης ή των κρίσιμων σελίδων του ατομικού βιβλιαρίου υγείας οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα. Αν από αυτά δεν προκύπτει η ημερομηνία γεννήσεως πρέπει να προσκομισθεί και πιστοποιητικό ή βεβαίωση γεννήσεως.
4. Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή οι ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους
 
Η προθεσμία υποβολής της εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης, με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά λήγει με την πάροδο της 27ης Ιουλίου 2018, ημέρας Παρασκευής. Το εμπρόθεσμο της ταχυδρομικής αποστολής αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν ολόκληρη την προκήρυξη εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.