Κατευθυνση στελεχων τουριστικων επαγγελματων θελει να εχει του χρονου το 2ο ΕΠΑΛ

Έντονο το ενδιαφέρον από τους μαθητές του σχολείου για το πρόγραμμα Μαθητείας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας του 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές του σχολείου να αποκτήσουν εμπειρία στον εργασιακό στίβο.
 
Όπως σημείωσε ο διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Σταμάτης Κιουτσούκης, οργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πρόγραμμα μαθητείας των παρελθόντων ετών, για τα πλεονεκτήματα που δίνει αυτό το πρόγραμμα, μιας και όσοι συμμετέχουν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά και κοινωνικοποιούνται επαγγελματικά.
 
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 μαθητές από όλες τις ειδικότητες, αγόρια και κορίτσια, χριστιανοί και μουσουλμάνοι, λαμβάνοντας και επιπλέον βαθμούς στο πτυχίο τους, και εξισώνονται και με μαθητές των ΙΕΚ.
 
Το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλο, με άτομα να κάνουν μαθητεία στο Δήμο Κομοτηνής και το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ενώ για τη μαθητεία της επόμενης χρονιάς είχαν συνάντηση στο Επιμελητήριο, ώστε να ενημερώσουν τους αρμόδιους φορείς ότι έχουν τη δυνατότητα και το διαθέσιμο δυναμικό ώστε και αυτοί να βρουν άξιους συνεργάτες και να ωφεληθούν πολύπλευρα.

Ελπίδες για περισσότερους μαθητές 

Πέρα από το πρόγραμμα της μαθητείας, το ΕΠΑΛ ανταποκρίθηκε σε όλα τα θέματα που υπήρχαν για τους μαθητές του που είχαν οικογενειακά ή μαθησιακά θέματα, με το σύλλογο των διδασκόντων να ανταποκρίνεται στο ακέραιο στην αποστολή του.
 
Ευελπιστούν έτσι πως φέτος όλη αυτή η προσπάθεια θα μεταφραστεί σε αύξηση των μαθητών στα ΕΠΑΛ, με την αρωγή και του Υπουργείου Παιδείας που προωθεί την πιο θετική αντιμετώπιση της λειτουργίας των Επαγγελματικών Λυκείων, ευχόμενοι πως θα έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσο αφορά το μαθητικό δυναμικό, που θα βοηθήσει και στην αξιοποίηση των καθηγητών με ειδικότητες που διαθέτουν.
 
Οι ειδικότητες που θα έχουν και του χρόνου είναι βρεφονηπιοκόμων, βοηθών νοσηλευτών, βοηθών λογιστών και οργάνωσης γραφείου καθώς και πληροφορικής, ενώ ο κ.  Κιουτσούκης εξέφρασε την ελπίδα πως θα μπορέσουν να έχουν και ειδικότητα στελεχών τουριστικών επαγγελμάτων, η οποία δεν κατάφερε να λειτουργήσει πέρυσι για ελάχιστα άτομα.
 
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να την στηρίξουμε εδώ, ενώ σε όλες τις περιοχές της χώρας υπάρχει ενδιαφέρον. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να παράξουμε έργο προσανατολισμού» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.