«Ματια» απο αερος αποκτα η Περιφερειακη Ενοτητα Εβρου για την προληψη των δασικων πυρκαγιων

Εταιρίες εκπαίδευσης πιλότων θα συνδράμουν στον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιών

Την πολύτιμη εθελοντική συνδρομή των σχολών εκπαίδευσης πιλότων που δραστηριοποιούνται στον κρατικό αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» Αλεξανδρούπολης, για την από αέρος επιτήρηση των δασικών περιοχών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στο αεροδρόμιο της γειτονικής πόλης.
 
«Το να υιοθετείς μια καλή πρακτική που αποβαίνει προς το συμφέρον της Πολιτικής Προστασίας, νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό στοιχείο που μπορείς να αξιοποιήσεις. Για πρώτη φορά πέρυσι εφαρμόσαμε πιλοτική συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με την εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Skies Aviation Academy, για τον από αέρος εντοπισμό δασικών πυρκαγιών που εκδηλώνονται στον Έβρο. Οι εκπαιδευόμενοι χειριστές, μαζί με τους εκπαιδευτές, στην περίπτωση που κατά τη διάρκεια της πτήσης εντόπιζαν ύποπτο συμβάν πρόκλησης πυρκαγιάς, ειδοποιούσαν άμεσα τον Πύργο Ελέγχου του Αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης και επενέβαιναν έγκαιρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία (Π.Υ.) και η Πολιτική Προστασία. Η καλή αυτή συνεργασία απέδωσε γιατί πέρυσι είχαμε περιστατικό στο οποίο λειτουργήσαμε άμεσα, έγκαιρα και αποτελεσματικά.
 
Φέτος αυτή η καλή πρακτική ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Εκτός από την Skies Aviation Academy,  στο εθελοντικό σχήμα έγκαιρης προειδοποίησης της Πολιτικής Προστασίας του Έβρου, προστίθεται και η εταιρεία Egnatia Aviation, που επίσης δραστηριοποιείται στην περιοχή, με συνέπεια να έχουμε περισσότερα «μάτια» από αέρος, στη λογική του έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης μιας δασικής πυρκαγιάς.
 
Εκφράζω την ικανοποίηση και την ευγνωμοσύνη μου στις δυο εταιρίες για την πολύτιμη εθελοντική συνδρομή τους. Αυτό το καλοκαίρι όλοι μαζί, Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Πυροσβεστική, Δασαρχεία, Αστυνομία, Πολιτική Αεροπορία του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης, οι δύο εταιρείες που δημιουργούν ένα εναέριο πλέγμα επιτήρησης και οι πολίτες εθελοντές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια για τη διάσωση του φυσικού μας περιβάλλοντος» δήλωσε ο κ. Πέτροβιτς.
 
Ερωτηθείς για την έλευση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου σημείωσε πως «Το θέμα αυτό διαχειρίζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε το ελικόπτερο θα αφιχθεί λογικά στις αρχές του επόμενου μήνα και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντική συνδρομή από αέρος στην κατάσβεση των πυρκαγιών και σε σημεία δύσβατα που χρειάζεται στοχευμένες επεμβάσεις κατάσβεσης».
 
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αερολιμενάρχης του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» Στυλιανός Ζαντανίδης, η Υποδιοικήτρια της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, Επιπυραγός, Ελένη Δερμανοπούλου, ο Τεχνικός Διευθυντής της Skies Aviation Academy Πασχάλης Σαμαράς, ο επικεφαλής εκπαίδευσης της Skies Aviation Academy Chris Turner, ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της Egnatia Aviation Νίκος Χατζηγιουβανάκης, το στέλεχος της Διεύθυνσης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜΘ Χρήστος Παπαποστόλου.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.