Με τον Αντωνη Σαμαρα συναντηθηκε η Βουλα Ελευθεριαδου

Εγκάρδια η συζήτηση γύρω από εθνικά και τοπικά θέματα

Τον πρώην Πρωθυπουργό και τέως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας επισκέφτηκε στο πολιτικό του γραφείο στην Αθήνα, η πολιτευτής της Ν.Δ. του νομού Ροδόπης Βούλα Ελευθεριάδου.
 
Στην εγκάρδια συζήτηση που ακολούθησε, ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στα εθνικά θέματα , όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδος –Σκοπίων , σε άμεσο συσχετισμό με τυχόν προβλήματα  που μπορούν να επιφέρουν οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Αναφέρθηκαν στις  σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί την τρέχουσα στιγμή, και συνομολογήθηκε πως κανείς δεν μπορεί να διαταράξει την αρμονική συμβίωση μεταξύ  των χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων των νομών Ροδόπης και Ξάνθης.
 
Επισημάνθηκε ωστόσο πως επιβάλλεται να θωρακιστεί περαιτέρω η περιοχή έχοντας ως αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη.
 
Η κ. Ελευθεριάδου περιέγραψε στον κ. Σαμαρά την πραγματική κατάσταση του νομού Ροδόπης σήμερα, «με τις καταφανείς ελλείψεις σε έργα υποδομών και εγγειοβελτιωτικών εγκαταστάσεων, την πλήρη αποβιομηχάνιση της περιοχής, τη μη ύπαρξη μεταποιητικών μονάδων της αγροτικής παραγωγής ώστε τα προϊόντα να αποκτούν προστιθέμενη αξία, την υστέρηση  τουριστικής αξιοποίησης τόσο της πολιτιστικής κληρονομίας, όσο και της παράλιας και ορεινής ζώνης. Ελλείψεις και αστοχίες αναπτυξιακού σχεδιασμού των προηγούμενων χρόνων που αυτή τη στιγμή καθιστούν τη Ροδόπη ως την φτωχότερη περιοχή της Ελλάδος σύμφωνα με την μελέτη της Ε.Ε.» όπως επεσήμανε.
 
Επίσης παρέδωσε στον κ. Σαμαρά μια επιστολή δέκα σημείων-προτάσεων, προϊόν των  συνεχών επαφών της με τους φορείς της Ροδόπης αλλά και τους απλούς πολίτες,   ικανά να  θέσουν σε αναπτυξιακή πορεία τον νομό Ροδόπης.
 
Ο κ Σαμαράς συνεχάρη την κ. Ελευθεριάδου για τη συνεχή προσφορά της τόσο στο κόμμα όσο και στην κοινωνία της Ροδόπης και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στην μετέπειτα πορεία της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.