Η Ευαγγελια Ευσταθιου μας «συστησε» το «Αορατο Νημα»

Το 12ο μυθιστόρημα της συγγραφέα αγκαλιάστηκε από το αναγνωστικό κοινό της Κομοτηνής

Η βραβευμένη συγγραφέας, κ. Ευαγγελία Ευσταθίου βρέθηκε για δεύτερη φορά εχθές στην Κομοτηνή «συστήνοντας» στους αναγνώστες της το 12ο κατά σειρά μυθιστόρημά της «Αόρατο Νήμα». Πρόκειται για μία ερωτική ιστορία γεμάτη περιπέτεια και εκδίκηση με κέντρο έναν «αντιήρωα», τον Στεφάν Ντομπρίν, που «γεννήθηκε» μέσα από την επιθυμία της ίδιας να δείξει πως υπάρχουν άνθρωποι βασανισμένοι, ταλαιπωρημένοι, τραυματισμένοι που μπορούν, ωστόσο, να κατακτήσουν τον στόχο τους αν διαθέτουν ψυχική δύναμη και όραμα.
 
Μαζί της η Κομοτηναία ομότεχνή της, κ. Φωτεινή Ναούμ έδωσε το δικό της στίγμα μιλώντας για την γενικότερη πορεία της συγγραφέως, καθώς και τα «Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης» και ο «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη» που ανέλαβαν το σύνολο της εκδήλωσης. Με το πέρας της βιβλιοπαρουσίασης ακολούθησε ζωηρή συζήτηση με το αναγνωστικό κοινό, που κατά κύριο λόγο απαρτιζόταν από νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να προσεγγίσουν την συγγραφέα, ζητώντας της να υπογράψει αντίτυπα του νέου της μυθιστορήματος, αλλά και προηγούμενων αγαπημένων έργων της. 

Ευαγγελία Ευσταθίου «Τα γεγονότα εξελίσσονται “αλυσιδωτά”, ενώ συνδέονται με μη εμφανή τρόπο» 

Ξεκινώντας την παρουσίασή της η κ. Ευαγγελία Ευσταθίου θέλησε να εξηγήσει στους αναγνώστες την επιλογή του τίτλου, που διόλου τυχαία ήταν. Ο τίτλος «Αόρατο Νήμα» ήταν απόρροια των γεγονότων, μιας και αυτά εξελίσσονται «αλυσιδωτά», ενώ συνδέονται με μη εμφανή τρόπο, πληροφόρησε για να εμβαθύνει στη συνέχεια στην πλοκή του μυθιστορήματος. Το «Αόρατο Νήμα» συνδυάζει την περιπέτεια και την εκδίκηση. Τα δύο αυτά στοιχεία περιπλέκονται μέσα σε μία ερωτική περιπέτεια με 10 βασικούς ήρωες και επίκεντρο τον «αντιήρωα», Στεφάν Ντομπρίν, μέσα από τον οποίο η ίδια φανερώνει πως το καλό, το όμορφο ή το επιτυχημένο δεν είναι αναγκαστικά αυτό που πρέπει να υπερισχύει σε μία κοινωνία.
 

Ο «αντιήρωας» αυτός φαίνεται πως είχε θετική ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό , αφού παρά την αρχική πρόθεση της κ. Ευσταθίου να σκιαγραφήσει έναν «κακό ήρωα», ο κόσμος τον αγκάλιασε, κατανοώντας πως «τόσο η συμπεριφορά του όσο και η ψυχοσύνθεσή του είναι απολύτως δικαιολογημένες», όπως σημείωσε η ίδια χαρακτηριστικά. Εξάλλου η συγγραφέας έχει εκμυστηρευθεί και στο παρελθόν πως η αγάπη των αναγνωστών της είναι αυτή που της δίνει δύναμη να συνεχίσει την πορεία της στον λογοτεχνικό χώρο, μιας και ταυτόχρονα είναι δασκάλα, σύζυγος και μαμά. 

Μία συγγραφική πένα που συνδυάζει την ανατροπή με το συναίσθημα 

«Αυτό που μου αποκαλύπτουν οι αναγνώστες όταν συζητούν μαζί μου είναι πως ξεχωρίζουν στη γραφή μου την συνύπαρξη συναισθήματος και ανατροπής», συνέχισε για να μιλήσει στην συνέχεια για τους δύο ρόλους της, αυτόν της συγγραφέως και αυτόν της δασκάλας ∙ δύο ρόλους που για την ίδια δεν βρίσκονται σε σύγκρουση, αλλά αντιθέτως συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον.
 

«Όταν καλούμαι να ανταπεξέλθω στον ρόλο της δασκάλας έχω μπροστά μου 20 ανθρώπους, 20 διαφορετικές ψυχολογίες που γίνονται μέρος της ψυχής μου. Έτσι όταν θα γίνω ξανά συγγραφέας, εκείνα τα δύσκολα πρωινά στις 5 το ξημέρωμα όλες αυτές οι ψυχολογίες μετουσιώνονται σε μυθικούς ήρωες», υπογράμμισε με θέρμη, για να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πως οι καθημερινές συναναστροφές με μαθητές, γονείς, συναδέρφους είναι αυτές που εν τέλει τη βοήθησαν να αναπτύξει μία πολύπλευρη οπτική που της επιτρέπει να εμβαθύνει στις ανθρώπινες συμπεριφορές. 

Φωτεινή Ναούμ «Θα μπορούσε να αποτελέσει το κείμενο για κινηματογραφική ταινία χάρη στις έντονες ανατροπές και την πλοκή του» 

«Είναι μεγάλη μου χαρά να υποδεχόμαστε την  Ευαγγελία Ευσταθίου στην Κομοτηνή, μιας και πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο στον χώρο της λογοτεχνίας. Όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της έχει καταφέρει να αφήσει το δικό της στίγμα, αφού η γραφή της είναι πολύ στρωτή και ρυθμική, με τρόπο που δεν κουράζει τον αναγνώστη ούτε δευτερόλεπτο», υπογράμμισε η Κομοτηναία συγγραφέας, κ. Φωτεινή Ναούμ, θέλοντας να καλωσορίσει την ομότεχνή της στην πόλη. Μιλώντας για το νέο της μυθιστόρημα, έκρινε πως θα μπορούσε να αποτελέσει το κείμενο για κινηματογραφική ταινία χάρη στις έντονες ανατροπές και την πλοκή του. 

Βασίλης Βαφειάδης «Δίνεται στους αναγνώστες η ευκαιρία να κάνουν μαζί της έναν ανοικτό διάλογο» 

Επρόκειτο για την 8η και τελευταία βιβλιοπαρουσίαση των «Βιβλιοχαρτοπωλείων Βαφειάδης» για φέτος, όπως πληροφόρησε τους αναγνώστες ο ιδιοκτήτης, κ. Βασίλης Βαφειάδης . «Συστήνοντας» τη συγγραφέα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συγγραφική της πορεία και την παρουσία της στον χώρο του βιβλίου, τονίζοντας ότι «βρίσκεται στην πόλη μας μία συγγραφέας με δεκάδες μυθιστορήματα στο ενεργητικό της. Θεωρήσαμε πως είναι από τις πλέον αγαπητές και αξιόλογες, εξ ου και σήμερα δίνεται στους αναγνώστες η ευκαιρία να κάνουν μαζί της έναν ανοικτό διάλογο τόσο για το νέο της βιβλίο όσο και για το σύνολο του έργου γενικά». 

Παύλος Κλαρίδης «Ελπιδοφόρο  να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό» 

Εκπροσωπώντας τον «Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη» ο κ. Παύλος Κλαρίδης ευχαρίστησε εγκάρδια τόσο τα «Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης» για την πρόσκλησή τους και την διοργάνωση της βιβλιοπαρουσίασης όσο και το αναγνωστικό κοινό για τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασε την συγγραφέα και τη νέα της δουλειά. Κλείνοντας, τόνισε πόσο ελπιδοφόρο θεωρεί να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό και μάλιστα με αρκετά μεγάλη συμμετοχή από νέους ανθρώπους και μάλιστα σε μία τεχνολογική εποχή, όπως η σημερινή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.