Εσμιξαν ξανα, 38 χρονια μετα

Συγκίνηση και αναμνήσεις στη συνάντηση των αποφοίτων των Λυκείων της Κομοτηνής του έτους 1980

Μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και συγκίνηση, με πρόσωπα που μπορεί να άλλαξαν αλλά δεν έχασαν την λάμψη στα μάτια τους, ήταν η συνάντηση των αποφοίτων των Λυκείων της Κομοτηνής (1ου, 2ου και Τεχνικού) του έτους 1980 ή όσων αποφοίτησαν μόνο από το τριτάξιο Γυμνάσιο Αρρένων και Θηλέων το έτος 1977 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουνίου στο κέντρο «Θράκες», στην Κομοτηνή.
 

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από αρκετό καιρό, με μια ομάδα που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής διοίκησης.
 
Κατά τη συνάντηση παλιοί συμμαθητές, που ζουν ακόμα στην Κομοτηνή ή βρίσκονται πλέον σε άλλες πόλεις, συνάντησαν ο ένας τον άλλο μετά από πολλά χρόνια και μοιράστηκαν αναμνήσεις και ιστορίες από τον ανέμελο καιρό της εφηβείας και των σχολικών αιθουσών.
 

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς προβλήθηκαν και φωτογραφίες από την εποχή των σχολείων, με όλους τους συμμετέχοντες να βρίσκουν τους εαυτούς τους ή φίλους στις εικόνες μια εποχής που μπορεί να πέρασε, αλλά παραμένει χαραγμένη στις καρδιές τους.
 

Όπως σημείωσε ένας εκ των πρωτεργατών αυτής της συνάντησης, ο κ. Στέφανος Σφατίδης, ερχόταν από καιρό σε επαφή με συμμαθητές και συμμαθήτριες, και με την υποστήριξη και άλλων συμμαθητών πήραν από τα λύκεια τις καταστάσεις των μαθητών και των καθηγητών της εποχής εκείνης, και σιγά σιγά έφτασαν στη συνάντηση αυτή.
 
Μάλιστα στη συνάντηση ήρθαν και πολλοί που δεν είχαν ειδοποιηθεί, είτε μέσω της ομάδας είτε μέσω των λιστών, αλλά το γνώρισαν από τα τοπικά ΜΜΕ, και αποφάσισαν να συμμετάσχουν.
 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι παλιοί απόφοιτοι βράβευσαν και αρκετούς από τους παλιούς καθηγητές τους, οι οποίοι τους βοήθησαν να είναι αυτοί που είναι σήμερα.
 

Η βραδιά ήταν τόσο επιτυχημένη, και οι συμμετέχοντες τόσο ενθουσιασμένοι από το αποτέλεσμα, που ο κ. Σφατίδης εξέφρασε την πρόθεση, μαζί με όλους τους συμμαθητές, να κάνουν αυτές τις συναντήσεις πιο τακτικές, ώστε να μπορέσουν ακόμα περισσότεροι απόφοιτοι να βρεθούν σε αυτές.
 

Άλλωστε αρκετοί ήταν αυτοί που δεν κατάφεραν να βρεθούν εκεί μαζί με τους παλιούς συμμαθητές, τους, αλλά έστειλαν μηνύματα και χαιρετισμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.