ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Το τελος μιας σχεσης;

Απαρατήρητα

Και εκεί που στην πολιτική ζωή της χώρας μετράμε «διαζύγια» τις τελευταίες ημέρες, φαίνεται πως και τελικά βρίσκει και πάλι εφαρμογή το ρητό που λέει ότι «δεν ξέρει κανείς τι γίνεται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι». Και ενώ τα προαναγγελμένα διαζύγια τύπου Ποτάμι, ΚΙΝΑΛ και από χθες και του Γιάννη Ραγκούση επίσης με το ΚΙΝΑΛ τα θεωρούσαμε θέμα χρόνου, το ενδεχόμενο «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν το αναμέναμε, τουλάχιστον όχι στην προκειμένη χρονική στιγμή.
 
Και αυτό όχι γιατί δεν βλέπαμε τα σύννεφα στην σχέση, αλλά διότι οι διαβεβαιώσεις πίστης και αγάπης παρά τις «τρικυμίες» έπεφταν βροχή. Θα μου πείτε τώρα πως η σχέση δεν έχει, ακόμα τουλάχιστον, τελειώσει, αλλά ο ένας εκ των δύο εταίρων επισκέφθηκε δικηγόρο διαζυγίων και επομένως ίσως υπάρχει ελπίδα.
 
Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα τελευταία τεκταινόμενα, ήτοι τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, με τις οποίες, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου πρωί πρωί, στις 8.30 το πρωί, το έδωσε το τελεσίγραφο στον «συμβίο» του (βλ. Αλέξη Τσίπρα). Εκλογές ή δημοψήφισμα είπε ξεκάθαρα ο Πάνος για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή «δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση χωρίς την έγκριση του λαού. Εκτός αν υπάρχουν 180 βουλευτές».
 
Και έσπευσε η «γειτονιά» να βγάλει το φιρμάνι της διάλυσης της σχέσης, βοήθησαν και λίγο οι «συγγενείς» (βλέπε Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρης Καμμένος κτλ.) που τα έβαλαν με τον ΣΥΡΙΖΑ πανηγυρίζοντας, πρόωρα βεβαίως, το διαζύγιο και κάπως έτσι το τέλος μίας σχέσης φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ.
 
Βεβαίως να πούμε πως με την εξαίρεση του Νίκου του Παππά που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τρίτου προσώπου καθότι μίλησε για «άλλου τύπου πλειοψηφίες» που μπορούν να διαμορφωθούν, την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ δεν την ακούσαμε.
 
 Δεδομένης ωστόσο της επιμονής που έχει επιδείξει από τον «αρραβώνα» έως και σήμερα, αλλά και το γεγονός ότι αλλαγή σπιτικού δεν αποδέχεται πριν την λήξη του μισθωτηρίου το 2019, μάλλον τον βλέπουμε να προκρίνει τη λύση του σύμβουλου γάμου.
 
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο πως η σχέση δοκιμάζεται στην απομυθοποίηση. Αν κρίνουμε πως τούτη η στιγμή έφτασε, εδώ μένει να φανεί η αγάπη! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.