Περι δημοψηφισματος

Απαρατήρητα

«Δημοψήφισμα ή εκλογές» έλεγε κοινώς το τελεσίγραφο του Πάνου Καμμένου προς τον κυβερνητικό του εταίρο, άποψη η οποία σίγουρα δεν είναι προϊόν επιφοίτησης καθότι από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και έπειτα αρκετοί, πολιτικοί και μη έχουν υπερασπιστεί την άποψη που λέει να «εισακουστεί η φωνή του λαού».
 
Πριν ωστόσο τον Πάνο Καμμένο της ανάγκης δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό υπεραμύνθηκε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο οποίος   στη διευρυμένη σύσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου και των δημοτικών συμβουλίων Κ. Μακεδονίας για τις εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, χαρακτήρισε ως μονόδρομο το δημοψήφισμα υπογραμμίζοντας πως «έπρεπε να μας ρωτήσουν, το λιγότερο που μπορούν να κάνουν είναι δημοψήφισμα».
 
Βεβαίως ενώ οι φωνές που το ζητούν πληθαίνουν, η κυβέρνηση δεν φαίνεται καν να μελετά το σενάριο, γεγονός που επιβεβαίωσε εκ νέου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε χθεσινές του δηλώσεις που απέρριψε κάθε σχετικό σενάριο, σημειώνοντας πως «υπάρχει μια κυρίαρχη βουλή που μπορεί να δώσει τη λύση».
 
Τώρα στοιχήματα δεν βάζουμε, αλλά δεδομένης της προϊστορίας της εν λόγω κυβέρνησης με τα δημοψηφίσματα και την «μετάφραση» των αποτελεσμάτων αυτών, διερωτώμεθα απλά και ενδεχομένως ρητορικά για τη χρησιμότητα ενός δημοψηφίσματος την ώρα που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις πράττουν κατά πώς νομίζουν. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.