Ενα ταξιδι στον ισπανοφωνο κινηματογραφο απο τον Alma Libre

Αφιέρωμα με κλασικές και βραβευμένες ταινίες για το κοινό της Κομοτηνής

Ο Alma Libre για 8η συνεχή χρονιά, διοργανώνει ένα ακόμη αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο, με τη στήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Ισπανικής Πρεσβείας και της Πρεσβείας της Αργεντινής. Οι προβολές ξεκίνησαν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν αύριο στην αυλή της Αναπτυξιακής Ροδόπης Α.Ε.

Την πρώτη βραδιά προβλήθηκε η πολυβραβευμένη δραματική ταινία «Kamchatka», που αφηγείται τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας στην Αργεντινή μέσα από την ιστορία ενός δεκάχρονου αγοριού ενώ χθες το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την κλασική ισπανική κωμωδία «Ο Δήμιος». Σήμερα, τελευταία μέρα της δράσης μέλη και φίλοι του Alma Libre θα παρακολουθήσουν μία συμπαραγωγή της Αργεντινής, της Ισπανίας και της Κούβας. Στο ντοκιμαντέρ «Che. Un hombre Nuevo», παρακολουθούμε την πορεία του Ernesto Guevara, όπως καταγράφεται και παρουσιάζεται μέσα από ανέκδοτο υλικό του στρατιωτικού και οικογενειακού του αρχείου.

Η είσοδος στις προβολές είναι ελεύθερη, ενώ το κυτίο ελεύθερης συνεισφοράς φέτος διατίθεται για την οικονομική ενίσχυση συμπολίτισσάς μας, της οποίας το χέρι ακρωτηριάστηκε σε εργατικό ατύχημα. 

Σοφία Κιόρογλου «Είμαστε ένας σύλλογος ιδιαίτερα ενεργός και απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα» 

Στον χώρο τον προβολών βρισκόταν μεταξύ άλλων η κ. Σοφία Κιόρογλου, μέλος του Alma Libre. Με αφορμή την πρώτη μέρα του αφιερώματος εξήγησε πως η επιλογή των ταινιών γίνεται μέσα από μία λίστα του Ινστιτούτο Θερβάντες, με βασικό κριτήριο να ανταποκρίνονται στο γούστο του κοινού της Κομοτηνής. Θέλοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από την λειτουργία και τις δράσεις του συλλόγου, πληροφόρησε πως «ο Alma Libre ασχολείται με την ισπανόφωνη κουλτούρα. Τα μέλη του ασχολούνται με τον χορό, γίνεται, ωστόσο, μία προσπάθεια να προωθήσουμε σταδιακά κι άλλες πτυχές αυτού του πολιτισμού. Είμαστε ένας σύλλογος ιδιαίτερα ενεργός και απευθυνόμαστε σε όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα». 

Αιμίλιος Κουτσιάκης «Ο Alma Libre είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια» 

«Ο Alma Libre είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που δραστηριοποιείται εδώ και 10 χρόνια και ασχολείται κατά βάση με την λατινοαμερικάνικη κουλτούρα, ενώ διαθέτει αρκετά τμήματα, όπως αργετίνικου τανγκο, salsa και bachata», συμπλήρωσε ο κ. Αιμίλιος Κουτσιάκης για να κάνει λόγο για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού. Κλείνοντας, ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους στηρίζουν τις δράσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.