Τα δημοψηφισματα ειναι τρομερα διλημματα!

Είναι της μόδας να εμπλέκονται στα γεγονότα, κυβερνήσεις, δανειστές, τράπεζες και για τις όποιες συμφωνίες τους, να πρέπει να αποφασίσει ο λαός, ο οποίος φαίνεται να πελαγοδρομεί, αλλά με τη βούληση ή την άρνησή του θα έχουν νόημα ύπαρξης!
Έτσι με το «φύγε εσύ», «έλα εσύ», με μεθοδεύσεις και δεσμεύσεις, με τους πολιτικούς ταγούς να δηλώνουν την ανάγκη επιτήρησης, η κοινωνία έφτασε σε κατάσταση παράκρουσης.
 
Οι αγανακτισμένοι ψηφοφόροι έγιναν πολλοί και μεταπίπτοντας από τον Άννα στον Καϊάφα, δεν κατάφεραν, παρά την υποδούλωση και τον αυτοενεχυριασμό τους.
 
Από το 2010 μέχρι σήμερα το πολιτικό μοντέλο, θέλει την Ελλάδα να ταπεινώνεται συνεργαζόμενη, και δια των μνημονίων να περιέρχεται σε αδιέξοδο και να υπογράφει πράξεις βαθύτατα ταπεινωτικές, εξαιτίας των οποίων θα χρειαστεί πολλά χρόνια να συνέλθει.
 
Τελικά έχουν νόημα τα ΝΑΙ  και ΟΧΙ, όταν όλα είναι τακτοποιημένα, ώστε και τα δύο να έχουν την ίδια κατάληξη, αυτή της βάρβαρης λιτότητας, την οποία και υφιστάμεθα;
 
Έχει κανείς την εντύπωση ότι πλέον οι πολιτικοί τραβούν τον δρόμο τους, έτσι όπως κρίνουν και λίγο νοιάζονται, αν ακολουθεί ο λαός!
 
Είναι πολιτική επιλογή, να αναζωπυρώνεται η κρίση, μέσα από εθνικά ζητήματα; Είναι επιλογή η νέα ονομασία του κράτους των Σκοπίων και η λεηλασία των συντάξεων, η οποία έρχεται -πίσω από ένα κατασκευασμένο εθνικό ζήτημα- σε δεύτερη μοίρα;
 
Τα συνιστώντα την Ευρωπαϊκή Ένωση κράτη, πρέπει να αγωνίζονται να διατηρήσουν ακέραιη την εθνική τους ταυτότητα, όπως επιβάλλεται να προσεχθεί και η ιδιαίτερη ταυτότητα της Ένωσης, ως συνισταμένης των κρατών-μελών!
 
Εάν προκύψει ένα νέο δημοψήφισμα π.χ. χωρισμός εκκλησίας -κράτους, θα βάλει τον λαό σε τρομερό δίλλημα, ο οποίος θα αντιστέκεται για πολύ καιρό, αγνοώντας ότι με τέτοιου είδους  μακρόσυρτες πολιτικές, αγνοείται και καταργείται η κοινωνική ζωή, ως συνδετικός κρίκος του έθνους, καθώς η ελευθερία είναι ουσιαστικό στοιχείο της Ορθοδοξίας και δεν υπηρετεί κανένα πολιτικό καθεστώς!
 

*Η Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας, κριτικός

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.