Συνεργασια για το εμποριο αλλα και τον Καθετο αξονα μεταξυ ΕΒΕΡ και Επιμελητηριου Φιλιππουπολης

Θα πραγματοποιήσουν κοινές δράσεις, ευρωπαϊκά προγράμματα και θα συσφίξουν τη συνεργασία τους - Κοινή παρέμβαση στις κυβερνήσεις των δύο χωρών για να ανοίξει ο κάθετος άξονας Νυμφαίας για λεωφορεία και φορτηγά

Στενότερη συνεργασία προς όφελος τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κοινωνιών της Ροδόπης και της Φιλιππούπολης επιδιώκουν τα επιμελητήρια των δύο περιοχών, συνεχίζοντας τη συνεργασία που έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα με την επίσκεψη που πραγματοποίησαν τα μέλη του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην πόλη της Βουλγαρίας. 

Έτσι το επιμελητήριο του Πλόβντιφ (Φιλιππούπολη), το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Βουλγαρίας, επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, έπειτα από πρόσκληση της Πρόεδρου του Επιμελητηρίου κ. Prodanova Dobrina και του Διευθυντή κ. Angel Hronev, αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηριου Ροδόπης αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Γραβάνη και τους κ.κ Νικόλαο Ευκαρπίδη, Νικόλαο Στεργίου και Κωνσταντίνο Δαμιανό, μαζί με την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντινίδου Κυριακή.
 
Στην συνάντηση έγινε παρουσίαση των δυο επιμελητηρίων και της επιχειρηματικότητας των δυο περιοχών και συζητήθηκαν δυνατότητες επιχειρηματικών συνεργασιών, με έμφαση στη συνέχιση της συνεργασίας τους, η οποία θα επικυρωθεί με το σύμφωνο συνεργασίας που αναμένεται να υπογράψουν οι δύο πλευρές στην Κομοτηνή το Σεπτέμβριο.
 
Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει κοινή τοποθέτηση των επιμελητηρίων προς τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών για το άνοιγμα του κάθετου άξονα Κομοτηνής –Κιρτζαλι για τα λεωφορεία και τα φορτηγά.
 

Σύμφωνο συνεργασίας το Σεπτέμβριο 

Η συνεργασία ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες με πρωτοβουλία του ΕΒΕΡ, σημείωσε ο Πρόεδρος του κ. Αντώνης Γραβάνης, με το Επιμελητήριο να τους προσκαλεί στην έκθεση Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην οποία και συμμετείχαν.
 
Στη συνέχεια ξεκίνησαν να υλοποιούν ένα σχέδιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα, το οποίο και ελπίζουν να καταθέσουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, μαζί με το επιμελητήριο της Λάρνακας, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκαν το επιμελητήριο της Φιλιππούπολης, όπου αποφασίστηκε και η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας στην Κομοτηνή το Σεπτέμβριο.
 
Το σύμφωνο αυτό θα περιλαμβάνει συναντήσεις επιχειρήσεων για επιχειρηματικές συνεργασίες, διαδοχικές επισκέψεις επιχειρήσεων των δυο περιοχών, συνεργασία στην υλοποίηση διακρατικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων που συμβάλλουν στην τοπική και οικονομική ανάπτυξη καθώς και συμμετοχή των Επιμελητηρίων σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στις δυο περιοχές.
 
«Το θέμα είναι εμείς ως επιμελητήρια να ανοίξουμε τους δρόμους, να προσφέρουμε το έναυσμα στις επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους» ανέφερε ο κ. Γραβάνης. 

Επίσκεψη στη Φιλιππούπολη 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά την επίσκεψη στη Φιλιππούπολη στον τομέα του τουρισμού, σε συνάντηση με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων της Βουλγαρίας και αποφασίστηκε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία την Ροδόπη από Βούλγαρους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή με στόχο να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.
 
Στους εκπροσώπους του Επιμελητήριου δόθηκαν τοπικά προϊόντα της Ροδόπης  και έντυπα τουριστικής και πολιτιστικής προβολής.
 

 

Αίτημα για τη διέλευση φορτηγών και λεωφορείων 

Όσο για το κοινό αίτημα προς τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών ώστε να δοθεί η δυνατότητα διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κίρτζαλι, ο κ. Γραβάνης θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό, γιατί για πρώτη φορά θα υπάρξει κοινή πίεση για το θέμα και από τις δύο πλευρές των συνόρων, ιδιαίτερα όταν το δεύτερο μεγαλύτερο επιμελητήριο της Βουλγαρίας συμβάλλει και αυτό στην κατεύθυνση αυτή.
 
«Βάλαμε σε αυτό το στόχο και το επιμελητήριο της Φιλιππούπολης για να πιέσει για το θέμα του πλήρους ανοίγματος του κάθετου άξονα και τη βουλγαρική κυβέρνησή, γιατί δεν είναι μόνο θέμα της ελληνικής» σημείωσε. 

Συνέντευξη στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

Ο κ. Γραβανης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων και σε άλλα μέσα, όπου έγινε εκτενής αναφορά στην επιχειρηματικοτητα της Ροδόπης και την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, τις δυνατότητες συνεργασιών ανάμεσα στις δυο επιχειρηματικές κοινότητες, τη συνεργασία ανάμεσα στα δυο επιμελητήρια και τόνισε τις δυνατότητες αύξησης της επισκεψιμότητας των δυο περιοχών εφόσον επιτραπεί η διέλευση των τουριστικών λεωφορείων από τον κάθετο άξονα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.