Ανεβηκε στο δεντρο με τη σημαια για την επιστροφη των δυο στρατιωτικων

Ο Γιώργος Ουρεϊλίδης πήρε για ακόμη μια φορά τα… δέντρα, ζητώντας την επιστροφή τους αλλά και θέλοντας να δείξει την αγάπη του για τη Θράκη

Ένα δέντρο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, ανέβηκε κρατώντας την Ελληνική σημαία ο 82χρονος κ. Γιώργος Ουρεϊλίδης για ακόμα μια φορά τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, ζητώντας σε αυτή την περίπτωση την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.
 
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ουρεϊλίδης είχε ανέβει την προηγούμενη εβδομάδα στο δέντρο, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πόλη μας.
 
«Παρακαλώ τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ερντογάν να απελευθερώσει τους δύο αξιωματικούς, είναι κρίμα να λιώνουν οι μανάδες» σημείωσε, ζητώντας να αφήσει τα παιδιά, που είναι κρίμα να είναι τόσους μήνες στη φυλακή σε καιρό ειρήνης. με την ευκαιρία και της ορκωμοσίας του την ίδια μέρα.
 

Αγάπη με τη Θράκη 

Ο κ. Ουρεϊλίδης γεννήθηκε στην Πυλαία Φερών, και είναι Πόντιος στην καταγωγή, ενώ στην Κομοτηνή μένει από το 1964, μαζί με τη σύζυγό του Ελισάβετ, με την οποία έχει 3 παιδιά, 7 εγγόνια και ένα δισέγγονο.
 
«Είμαι Πόντιος στην καταγωγή, όμως τη Θράκη και τους Θρακιώτες δεν την αλλάζω, αφού ζούμε όλοι μαζί μια αγκαλιά» σημείωσε, αν και την είχε αφήσει για λίγο στα νιάτα του.
 
Ο ίδιος ήταν γεωργός μέχρι τα 28 του, όταν και έφυγε για τρία χρόνια στη Δ. Γερμανία, όπου δούλευε σε οικοδομές. Γύρισε όμως στην Ελλάδα και την Κομοτηνή, όπου εργαζόταν ως επιστάτης στο παλιό Τεχνικό Λύκειο, (σήμερα 1ο ΕΠΑΛ), από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
 

Όμως δεν το βάζει κάτω και συνεχίζει να έχει μια δραστήρια ζωή, περπατώντας και κυκλοφορώντας με το ποδήλατό του στην Κομοτηνή όλη τη μέρα, δραστηριότητα στην οποία αποδίδει την καλή του υγεία.
 
Όταν τον ρωτούν για το μυστικό της καλής του υγείας, που του επιτρέπει να κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν άλλοι νεότεροί του, όπως για παράδειγμα να ανεβαίνει στην κορυφή του δέντρου της πλατείας της Κομοτηνής με τη σημαία, απαντά πως θα πρέπει να περπατούν και να προσέχουν τι τρων.
 
Ο ίδιος τρώει πολλά όσπρια, με αγαπημένα του τα φασόλια, αλλά και λαχανικά, παρόλο που έχει και μια αδυναμία στα γλυκά, ενώ το μόνο που πίνει είναι 2 λίτρα ρετσίνα, διαλυμένα με 9 λίτρα σπράιτ.
 
Το δύο αρνητικά που θεωρεί ότι έχει είναι το κάπνισμα, το οποίο δεν έχει σταματήσει εδώ και 62 χρόνια, αλλά και ότι τρέχει πολύ στο δρόμο.
 

Ανάγκη να μείνει εδώ η νεολαία

 
Πάντως παρόλο που η μεγάλη του αγάπη είναι η Θράκη, ο κ. Ουρεϊλίδης αγαπά όλη τη χώρα, ενώ ως πατέρας και παππούς θεωρεί πως θα πρέπει η Κυβέρνηση, και όλα τα κόμματα, να κάνουν προσπάθειες ώστε να υπάρχουν δουλειές στον τόπο μας, και να μην φεύγουν τα παιδιά στο εξωτερικό.
 
«Είναι κρίμα να μην προσέχουν την νεολαία μας, να παντρευτούν εδώ, να κάνουν παιδιά και να μείνουν εδώ για να μεγαλώσει η Ελλάδα μας. Είναι κρίμα να χαθεί ένα τέτοιο μέρος, φύση θάλασσα κλίμα, έχουμε τα πάντα, αλλά δεν έχουμε ανθρώπους» έκλεισε.
 
(Φωτογραφίες από το FotoCenter)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.