Με αισιοδοξια για την αυξηση του τζιρου η πρεμιερα των θερινων εκπτωσεων στην Κομοτηνη

Διανομή οικολογικών σακουλών σε Ερμού και Βενιζέλου την Πέμπτη και την Παρασκευή από την ΕΣΕΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και την City Express Promotion - Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής «Η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο δημιουργεί μία διαφορετική ψυχολογία στην οποία βασιζόμαστε»

Πρεμιέρα έκαναν χθες, Δευτέρα 9 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες  και θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη περίοδο των εκπτώσεων, ενώ τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά της Κυριακή 15 Ιουλίου. 
 
Ο  Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση προς τα μέλη του, εξηγώντας τις υποχρεώσεις τους για την εν λόγω περίοδο και  υπογραμμίζοντας την υποχρεωτικότητα της αναγραφής των διπλών τιμών. Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου «είναι πάρα πολύ σημαντικό όσα καταστήματα πραγματοποιούν εκπτώσεις εντός των καταστημάτων τους, να έχουν διπλές αναγραφόμενες τιμές, και όταν το ποσοστό των προσφερόμενων υλικών είναι πολύ μεγαλύτερο από 60% των εμπορευμάτων μας, να υπάρχει υποχρεωτικά και ποσοστό έκπτωσης». «Είναι δύο πολύ απλά και βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν όλοι οι έμποροι και όλοι οι καταστηματάρχες, για να μην έχουμε θέματα όσον αφορά τη νομιμότητα των επιχειρήσεών μας» υπογράμμισε η ίδια, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι επαγγελματίες της περιοχής μας «συμμορφώνονται» στις οδηγίες και γι’ αυτό δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής στη σχετική ανακοίνωση επανέλαβε και τη θέση του σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γεγονός που επεσήμανε εκ νέου και η κ. Κωνσταντινίδου υπογραμμίζοντας πως «η Κυριακή δεν προσφέρει κάτι περισσότερο στον τζίρο μας, δεν είναι μια ημέρα, η οποία θα προσδώσει κάτι στις επιχειρήσεις μας και επειδή είναι μια Κυριακή σε πολύ καλοκαιρινούς μήνες, ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει αυτή η Κυριακή τα καταστήματα να μην ανοίξουν. Βεβαίως όποιος θέλει μπορεί να μείνει ανοικτός από τις 11:00 μέχρι τις 15:00». 

Η προσεχής έξοδος από τα μνημόνια ενισχύει την αγοραστική δύναμη 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις τις ΕΣΕΕ και του προέδρου της κ. Βασίλη Κορκίδη ο τζίρος των θερινών εκπτώσεων προβλέπεται φέτος να διαμορφωθεί στα 6,06 δι. ευρώ, ήτοι αυξημένος κατά 0,6 – 0,7 % σε σχέση με πέρυσι. Τις εκτιμήσεις αυτές σχολίασε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, εξηγώντας πως στόχος των εμπόρων κατά τις εκπτωτικές περιόδους είναι πάντα η αύξηση του τζίρου. «Αυτό που γνωρίζουμε και αυτό που εμείς θέλουμε και προσδοκούμε αυτή την εκπτωτική περίοδο, είναι ότι θέλουμε μια αντιστροφή του κλίματος, και της ψυχολογίας των καταναλωτών, όσον αφορά την αγοραστική δύναμη την οποία έχουν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ακριβώς λόγω των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων που αφορά στο τέλος των μνημονίων τον προσεχή Αύγουστο «δημιουργείται ήδη ένα θετικό κλίμα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στους καταναλωτές». Όπως εξήγησε «δημιουργείται ήδη μια διαφορετική ψυχολογία,  πάνω στην οποία βασιζόμαστε και λέμε ότι υπάρχει περίπτωση να μπορούν οι καταναλωτές να δώσουν λίγο περισσότερο ώθηση στις καλοκαιρινές του αγορές». «Το κλίμα δεν έχει αντιστραφεί εντελώς ακόμη» συνέχισε, εξηγώντας πως από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων οι καταναλωτές δείχνουν να ακολουθούν την «πεπατημένη» της έρευνας αγοράς που γίνεται την πρώτη εβδομάδα για να ακολουθήσουν έπειτα οι αγορές, αναμένοντας και τα πιο γενναία ποσοστά εκπτώσεων.
 
Ήδη όμως τα καταστήματα της  Κομοτηνής, όπως εξήγησε, ξεκινούν με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων που ξεκινούν από το 30% και φτάνουν έως και το 50%, τα οποία αποτελούν και έναυσμα προς τους καταναλωτές να επιλέξουν τα προϊόντα εκείνα που καλύπτουν τις ανάγκες τους. 

Αύξηση της κίνησης από Βαλκάνιους γείτονες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  

Ερωτηθείσα σχετικά με την παρατεταμένη κακοκαιρία και τον βαθμό που αυτή έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής την κίνηση της αγοράς η κ. Κωνσταντινίδου εξήγησε πως ο καιρός πάντα επηρεάζει το καταναλωτικό κοινό, ωστόσο δεν είναι ο παράγοντας εκείνος που θα καθορίσει σημαντικά και ουσιαστικά την πορεία της αγοραστικής κίνησης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ερωτηθείσα με το αν η αύξηση της επισκεψιμότητας από τις γειτονικές Βαλκάνιες χώρες έχει έως τώρα μεταφραστεί και σε τζίρο για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης, η ίδια υπογράμμισε πως η μοναδική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη συνίσταται στο ότι η πόλη της Κομοτηνής αποτελεί πλέον τον πρώτο σταθμό για ξεκούραση και ένα μικρό διάλειμμα, για καφέ ή φαγητό πριν τον τελικό τους προορισμό που είναι οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, γεγονός που συνίσταται σε αύξηση του τζίρου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Διανομή οικολογικών σακουλών την Πέμπτη και την Παρασκευή σε Ερμού και Βενιζέλου 

«Το μήνυμα και των φετινών εκπτώσεων είναι να  στηρίξει ο κόσμος τα τοπικά καταστήματα και την τοπική αγορά» κατέληξε η ίδια, ανακοινώνοντας πως την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα και το πρωί της Παρασκευής ο Εμπορικός Σύλλογος, σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, αλλά και την εταιρεία City Express Promotion θα μοιράσει, στους καταναλωτές και τα καταστήματα οικολογικές σακούλες βιοδιασπώμενες, στους δύο κεντρικούς εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης,  την Ερμού και τη Βενιζέλου.
 
Μαζί με τις σακούλες τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου θα δίνουν και από ένα δροσερό μπουκαλάκι νερό, ευχόμενοι οι σακούλες να γεμίσουν κατά τη βόλτα των καταναλωτών στα καταστήματα της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.