421 οι αιτησεις στο ΚΕΜΕΑ για την δωρεαν φοιτηση νηπιων στους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Στις 22 Ιουλίου η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων – Δύο βρεφονηπιακά τμήματα θα λειτουργήσουν «πιλοτικά» από τη φετινή χρονιά - Γιάννης Γκαράνης, Πρόεδρος ΚΕΜΕΑ δήμου Κομοτηνής «Στόχος μας κάθε παιδικός σταθμός να διαθέτει βρεφικό τμήμα από την επόμενη χρονιά»

Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 6 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2018 – 2019 στην ΕΕΤΑΑ, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των φακέλων και η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων.
 
Στον Δήμο Κομοτηνής ο αριθμός των αιτήσεων που κατατέθηκαν στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης, σύμφωνα και με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Γκαράνη άγγιξαν τις 421, αριθμός αναμενόμενος σε σχέση και με τις προηγούμενες χρονιές και ο οποίος όμως όπως επεσήμανε δείχνει ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος.
 
Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2018-2019, στο νομό Ροδόπης αφορά σε 33 δομές, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης), δημόσια και ιδιωτικά.
 
Τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εμπεριέχουν τον έλεγχο των κατατεθειμένων φακέλων των γονέων που απέστειλαν στην ΕΕΤΑΑ για να ακολουθήσει η ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων που θα γίνει, εκτός απροόπτου, την Κυριακή 22 Ιουλίου. Αμέσως μετά σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη θα ξεκινήσει η υποβολή ενστάσεων όπου και θα διαρκέσει από τις 23 έως και τις 25 Ιουλίου, ενώ τα τελικά – οριστικά αποτελέσματα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, αναμένονται στις 29 Ιουλίου.
 
Η εγγραφή στις Δομές αναμένεται να ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου και να διαρκέσει έως και τις 3 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε ο ίδιος εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων από τον Δήμο Κομοτηνής θα ικανοποιηθούν. 

2 βρεφονηπιακά «πιλοτικά» τμήματα για την φετινή χρονιά 

Ο κ. Γκαράνης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του Δήμου Κομοτηνής φέτος να εκκινήσει την λειτουργία και δύο βρεφικών τμημάτων, για παιδιά από 18 μηνών και άνω, τα οποία θα λειτουργήσουν στον Η’ παιδικό σταθμό και στον Α’ Βρεφονηπιακό, με μία δυναμική της τάξεως των 24 παιδιών ανά τμήμα. «Πρόθεσή μας είναι να κάνουμε σε όλους τους παιδικούς σταθμούς ένα βρεφικό τμήμα, το οποίο θα το οργανώσουμε και θα το υλοποιήσουμε από την επόμενη χρονιά» επεσήμανε τονίζοντας πως «είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή για τους γονείς, οι οποίοι δεν βρίσκουν θέση για τα βρέφη τους».
 
Ο κ. Γκαράνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι την επόμενη χρονιά το σύνολο των παιδικών σταθμών του Δήμου θα διαθέτουν από ένα βρεφικό τμήμα, ούτως ώστε να εξυπηρετηθεί η πλειοψηφία του κόσμου, τονίζοντας πως η φετινή εμπειρία των δύο βρεφονηπιακών τμημάτων θα βοηθήσει στην οργάνωση και την λειτουργία των υπολοίπων στο άμεσο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.