Θωρακιζεται αντιπλημμυρικα η Ξυλαγανη

Καθαρισμός ρέματος από τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών με τη συνδρομή του στρατού

Ένα έργο που σκοπό έχει να αποτρέψει από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα ξεκίνησε εχθές στην Ξυλαγανή με την συνδρομή του στρατού. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν τον καθαρισμό του ρέματος από την περιοχή που ξεκινά από το στρατόπεδο και εκτείνεται έως και τον αγωγό όμβριων.
 
Το «παρών» στην έναρξη των εργασιών έδωσαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξυλαγανής, κ. Πέτρος Πουλαράκης καθώς και ο Αντιδήμαρχος, κ. Πέτρος Δουδουλακάκης, με τον δεύτερο να σημειώνει πως το έργο ήταν απαραίτητο, μιας και η συγκέντρωση όμβριων υδάτων ενδέχεται να προκαλέσει πλημμύρες. 

Πέτρος Δουδουλακάκης «Η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών» 

Το έργο αφορά αντιπλημμυρική προστασία και καθαρισμό του ρέματος στην Ξυλαγανή, πληροφόρησε ο κ. Δουδουλακάκης, σημειώνοντας πως με παρέμβαση της δημοτικής αρχής η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5 ημερών. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος, μιας και τα όμβρια που συγκεντρώνονταν ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμύρες, συνέχισε για να πληροφορήσει πως απηύθυνε αίτημα για συνδρομή του στρατού, το οποίο εν τέλει έγινε δεκτό.
 

«Παρά την υποστελέχωση του προσωπικού και την έλλειψη των απαραίτητων μηχανημάτων, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο», σχολίασε ο Αντιδήμαρχος, ενημερώνοντας πως ταυτόχρονα πρόκειται να γίνει μία σειρά εργασιών και σε άλλες περιοχές, όπως ο καθαρισμός δρόμων εν’ όψει της γιορτής της Αγίας Μαρίνας που ο φερώνυμος ναός στον Ίμερο έχει «παραδοσιακά» την τιμητική του και του χορού του Συλλόγου Γυναικών στους Προσκυνητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.