Τρεις εκδηλωσεις απο την Εφορεια Αρχαιοτητων Ξανθης τον Ιουλιο

Στο πλαίσιο των Δημοκριτείων

Το καλοκαίρι ήρθε δυναμικά και μας προκαλεί για εκδηλώσεις εκτός των θυρών. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης ανταποκρινόμενη σε αυτό το κάλεσμα συμμετέχει στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Δημοκριτείων 2018 με μια σειρά εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που συνδυάζουν την διασκέδαση με τη γνώση. 

Η χρονική σειρά τους είναι η εξής: 

15 Ιουλίου, Κυριακή. Παρουσίαση γνωριμίας του αρχοντικού Παμουκτσόγλου από την Μαρία Χρυσάφη, αρχαιολόγο της Εφορείας και συναυλία με τον Αντώνη Μουσαδέ και τον Γιώργο Βρανά, στις λυρικές μπαλάντες του Γιώργου Φραντζολά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.
Τόπος: Αύλειος χώρος του αρχοντικού Παμουκτσόγλου, στα Άβδηρα
Ώρα: 20:00
 
20 Ιουλίου, Παρασκευή. Υπαίθριος εσπερινός στον λόφο του βυζαντινού Πολυστύλου. Ο υπαίθριος εσπερινός θα τελεστεί ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν. Ξάνθης, πλησίον του επισκοπικού ναού, στη βορειοανατολική πλευρά του λόφου. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Αβδήρων σε συνεργασία με την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθεωρίου.
Τόπος: Επισκοπικός ναός, αρχαιολογικός χώρος Πολυστύλου
Ώρα: 19:00
 
21 Ιουλίου, Σάββατο. Παρουσίαση γνωριμίας του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά» από την Κωνσταντίνα Καλλιντζή, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης και συναυλία «Από την Ήπειρο στην Κωνσταντινούπολη». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αβδήρων και την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης.
Τόπος: Αύλειος χώρος του μπεκτασικού τεκέ «Κιουτουκλού Μπαμπά», στο Σέλινο
Ώρα: 20:00
 
Info
Η είσοδος του κοινού σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.