Γευστικο ταξιδι στην Ποντιακη γαστρονομια (+Gallery)

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε το 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στο Θρυλόριο

Θεσμός έχει γίνει πλέον το Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας στην Κομοτηνής, με το 4ο Έτος Ποντιακής Γαστρονομίας «Δώρο φύσης, τέχνη γεύσης, η μαγειρική» να πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 14 Ιουνίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παρακάθ’ και Αροθυμίας» στο Θρυλόριο.
 
16 σωματεία, από όλη την Ελλάδα, συμμετείχαν στην προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της υγιεινής της Ποντιακής κουζίνας, μέσα από ένα διαγωνισμό μαγειρικής, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
 
Έτσι οι κριτές, αλλά και το κοινό, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια σειρά από εδέσματα, όπως Τρίμμαν, Γιοχάδες, Ωτία, Πουσούντα, Πισία χαμψοκεφτέδες, χαψοπίλαφο αλλά και τανωμένο σορβά, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου, σε μια εκδήλωση που έχει γίνει πλέον θεσμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.