Θεσμος το Ανταμωμα των Σανταιων στη Νεα Σαντα του Δημου Μαρωνειας Σαπων

Πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το βράδυ του Σαββάτου

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το φετινό Αντάμωμα Σανταίων και Φίλων στη Νέα Σάντα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιουλίου.
 
Μία ευκαιρία συνάντησης και ψυχαγωγίας με βάση την παράδοση που φέτος πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά, καθιστώντας εμφανές πως πρόκειται πλέον για έναν θεσμό της περιοχής, σε διοργάνωση του Δήμου Μαρωνείας Σαπών με την αρωγή της Περιφέρειας ΑΜΘ.
 
Ευκαιρία συνάντησης αλλά και μια βραδιά υπενθύμισης των σαρακατσάνικων, ποντιακών και θρακιώτικων παραδόσεων, προεξαρχόντων των χορών που παρουσιάστηκαν υπό την μουσική «καθοδήγηση» του Σανταίου κ. Βασίλη Σερμπέζη καθώς και των κ.κ. Σταύρου Μπόνια στο τραγούδι, Κώστα Τζελέπη στο κλαρίνο, Κυριάκου Πετρά στο βιολί, Γιώργου Ματθαίου στο λαούτο και το τραγούδι, Χρήστου Καλιοντζίδη στη λύρα-τραγούδι, Δημήτρη Κυριακάκη στη γκάιντα και Βαλάντη Ζήση στα κρουστά.


 
Υπό τους  ήχους των προαναφερθέντων τον χορό έσυραν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης, του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά» υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Στέλιου Νικολάου και την μουσική συνοδεία των κ.κ. Αριστοτέλη Αρχιτεκτονίδη και Βασίλη Καραγιάννη, καθώς και του Συλλόγου Αρσακείου «Το Θμύκιο».

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης ,ο Αντιδήμαρχος κ.Μπάμπης Τσάτσας ,ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ κ.Μάνθος Μπαξεβάνης και πλήθος κόσμου τους οποίους και καλωσόρισε εκ μέρους των διοργανωτών ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νέας Σάντας κ. Γιάννης Τσαραγγλής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.