Σαββατοβραδο στους Προσκυνητες αφιερωμενο στην παραδοση

Άκρως επιτυχημένο το ετήσιο παραδοσιακό γλέντι του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών

Πιστός στο ετήσιο ραντεβού με την παράδοση, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών διοργάνωσε  και φέτος, σε συνεργασία με το Δήμο Μαρώνειας Σαπών ένα εξαιρετικά πετυχημένο παραδοσιακό γλέντι.
 
Το γλέντι έλαβε χώρα στο βράδυ του Σαββάτου, 14 Ιουλίου, στο γήπεδο των Προσκυνητών και έτυχε θερμής υποδοχής από κατοίκους του οικισμού αλλά και επισκέπτες που έδωσαν το παρών.
 
Η αρχή έγινε με την Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Νίτσα Αγγελακούδη, που καλωσόρισε το σύνολο των παρευρισκομένων, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, εκ μέρους του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος κ.Πέτρος Δουδουλακάκης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Προσκυνητών κ.Πάνος Παρασκελίδης .


 

Παρών όμως, μεταξύ άλλων, και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, οι τέως αντιδήμαρχοι κ.κ. Κική Πατσάρα και Χρήστος Μεραχτσάκης, ο Ταξίαρχος της ΧΧΙ ΤΘΤ και πλήθος κόσμου που διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Τον χορό έσυρε πρώτο το συγκρότημα «Βορεάδες» από την Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσουν τα πολυπληθή χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Προσκυνητών, παιδικό-εφηβικό και των ενηλίκων που παρουσίασαν χορούς από την Ανατολική Θράκη υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ.Δημήτρη Παπαλιά, ενώ καθ’όλη την διάρκεια την μουσική επένδυση της βραδιάς είχαν η μουσική ορχήστρα «Θρακόμελο» και οι κ.κ.Γιάννης Μαύρος και Πασχάλης Καρβουνάρης.


 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.