Η διαχειριση του Εθνολογικου Μουσειου Θρακης στα «χερια» του Τμηματος Ιστοριας – Εθνολογιας του ΔΠΘ

Ειδική δωρεά της Αγγέλας Γιαννακίδου για την μελλοντική διαχείρισή του - Πρόγραμμα e- learning για την αρχειακή εθνογραφία αλλά και το 4ο Πανβαλκανικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών «έρχονται» στην Κομοτηνή

Όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις πολύ σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν σε προσεχείς διοργανώσεις αλλά και νέα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ έκανε ο πρόεδρός του κ. Μανώλης Βαρβούνης, καλεσμένος στην εκπομπή του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» «Με το Ν και με το Β» με αφορμή  την ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Τμήματος της «Λαογραφικής Συλλογής» του ΔΠΘ.
 
Ο κ. Βαρβούνης με την αφορμή της συζήτησης μοιράστηκε με τους ακροατές του ραδιοφώνου τρία σημαντικά νέα, το πρώτο εκ των οποίων αφορά στην ειδική δωρεά που έκανε η κ. Αγγέλα Γιαννακίδου, ιδρύτρια και διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, που εδρεύει στην Αλεξανδρούπολη. Η ειδική αυτή δωρεά, η οποία οριστικοποιήθηκε μόλις το προηγούμενο διάστημα αφορά στη μελλοντική διαχείριση του μουσείου αλλά και του συνόλου των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε αυτό στο Τμήμα Ιστορίας – Εθνολογίας του ΔΠΘ, το οποίο θα είναι υπεύθυνο πλέον για την συνολική του διαχείριση, η οποία θα γίνεται από επιστημονικό συμβούλιο που θα δημιουργηθεί με μέλη του Τμήματος ειδικά για τον σκοπό αυτό. Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο κ. Βαρβούνης τον προσεχή Δεκέμβριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η δωρεά αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα και το Τμήμα θα τιμήσει την κ. Γιαννακίδου για τη συνολική της προσφορά στον τόπο.
 
Η δεύτερη ανακοίνωση στην οποία προέβη ο πρόεδρος του Τμήματος αφορά στο νέο πρόγραμμα e- learning το οποίο θα υλοποιήσει με τη νέα χρονιά το Τμήμα, σε συνεργασία με  τον Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός», ετήσιας διάρκειας που θα αφορά στην αρχειακή εθνογραφία με αφορμή την επιστημονική εκμετάλλευση της παρουσίας των Πηλιορειτών στην Αίγυπτο. 

Το 4ο Πανβαλκανικό Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών για πρώτη φορά σε Περιφερειακό Πανεπιστήμιο 

Και τέλος ο κ. Βαρβούνης ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 4ου Πανβαλκανικού Συνεδρίου Νεοελληνικών Σπουδών που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου του 2019 στην Κομοτηνή. Όπως εξήγησε ο ίδιος πρόκειται για μία διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών (ΕΕΝΣ)  η οποία για πρώτη φορά θα διοργανωθεί από Περιφερειακό Πανεπιστήμιο της χώρας που διοργανώνεται εξηγώντας πως οι προηγούμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι, τη Σόφια και το Βουκουρέστι αντίστοιχα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.