Σε εκλογικη ετοιμοτητα εθεσε το ΚΙΝΑΛ Ροδοπης ο Μανωλης Χριστοδουλακης

«Οι επόμενες εκλογές, θα είναι εκλογές για τρεις» τόνισε από την Κομοτηνή, βέβαιος ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων την επόμενη μέρα

Εκλογές για τρείς, θεωρεί πως θα είναι οι επόμενες ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, που επισκέφτηκε την Κομοτηνή την Πέμπτη 19 Ιουλίου.
 
Σημείωσε δε πως αυτές μπορεί να γίνουν οποιαδήποτε στιγμή από το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάιο.
 
Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, τα γραφεία της Περιφερειακής Παράταξης της Κοινωνικής Συμμαχίας ενώ πραγματοποίησε και συνάντηση με τα μέλη του Κινήματος, τις Τοπικές οργανώσεις και τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης.
 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο κ. Χριστοδουλάκης επισκέφτηκε οικισμούς του Δήμου Αρριανών –Φιλύρας και στη συνεχεία τον Δήμο Μαρώνειας –Σαπών.
 
 

Μετριοπαθής χώρος με κοινωνικό πρόσημο

 
Ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε πως η επίσκεψη του γίνεται όπως και άλλων στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο της ομιλίας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφης Γεννηματά στις Σέρρες.
 
Η μαζική συμμετοχή του κόσμου, και ο ενθουσιασμός που επικράτησε στην συγκέντρωση των Σερρών, έδωσε, σύμφωνα με τον ίδιο, για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι η παράταξή τους, με την απόλυτη ιστορική συνέχεια στον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, είναι πλέον εδώ για να εκφράσει ξανά τη διαχρονική κοινωνική της βάση.
 
Και αυτοί πιστεύει πως δεν είναι άλλοι από τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, και ένα μετριοπαθή χώρο με κοινωνικό πρόσημο, σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για το πώς η χώρα μπορεί να σταθεί όρθια στα πόδια της την επόμενη μέρα.
 
 

Κλίμα πόλωσης εκτός των πραγματικών αναγκών των Ελλήνων

 
«Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης ενός διχαστικού λόγου και ενός κλίματος έντονης πόλωσης που επιδιώκεται τόσο από πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από πλευρά ΝΔ» σημείωσε ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος θεωρεί πως δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.
 
«Δεν ενδιαφέρει καθόλου τους Έλληνες πολίτες ούτε τι κάνει η σύζυγος του πρωθυπουργού, ούτε τι κάνει η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, οι Έλληνες πολίτες έχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητά τους, και ακριβώς για αυτό το λόγο περιμένουν επιτέλους λύσεις» σημείωσε, και αυτό είναι το ζητούμενο για το ΚΙΝΑΛ. Πώς δηλαδή μπορούν να μιλήσουν συγκεκριμένα, με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο, με συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις για την επόμενη ημέρα, με στόχο την ενότητα της κοινωνίας και των Ελλήνων, ώστε να μπορέσουν, μετά από 8 χρόνια κρίσης και χωρίς προοπτική εξόδου από αυτή σήμερα, να συνεισφέρουν ώστε η χώρα να σταθεί όρθια στα πόδια της, με την κοινωνία όρθια.
 
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία θεωρεί πως θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι όσοι επένδυσαν στην δηλητηρίαση της κοινωνικής συνοχής, η μεν ΝΔ με τα Ζάππεια, και ο δε ΣΥΡΙΖΑ με τις πλατείες, παρέα με τη Χρυσή Αυγή, με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ακόμα στην κατάσταση αυτή.
 
«Το ζητούμενο για το ΚΙΝΑΛ είναι ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, νέα κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση και ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση» σημείωσε, που θα διασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.
 
Σήμερα, τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης, έχουμε αφενός τον ΣΥΡΙΖΑ που στήνει νέα προεκλογικά αφηγήματα, μιλά για καθαρή έξοδο ενώ ήδη έχει ψηφίσει περικοπή των συντάξεων από την 1/1/2019, μείωση του αφορολόγητου, έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία μέσω του υπερταμείου για τα επόμενα 99 χρόνια και έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, υπονομεύοντας οποιαδήποτε αναπτυξιακή πολιτική για τη χώρα. Η ΝΔ από την άλλη μεριά θεωρεί πως όλα λύνονται για την Ελλάδα και την οικονομία με τη μείωση της φορολογίας.
 
 

Ολοκληρωμένο σχέδιο από το ΚΙΝΑΛ

 
Απέναντι σε αυτή τη συντηρητική πολιτική που εγκαθιδρύεται στον πολιτικό λόγο χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, το ΚΙΝΑΛ καλείται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, με συγκεκριμένες προτάσεις και τα 9 σημεία για το άνοιγμα του δρόμου των επενδύσεων που έχει παρουσιάσει η κ. Γεννηματά.
 
Αυτό περιλαμβάνει αλλαγές στο κράτος, πλήρη αποκομματικοποίησή του, επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης, κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων, επέκταση του μηχανισμού των ΣΔΙΤ και σε άλλους τομείς πέρα των υποδομών.
 
Επίσης το ΚΙΝΑΛ έχει προτείνει μείωση της φορολογίας, αλλά στην παραγωγή, όπου πραγματικά δημιουργείται η κατανάλωση και το εισόδημα για τους Έλληνες πολίτες, καθώς και επαναφορά του συντελεστή του ΦΠΑ στην χαμηλότερη κλίμακα, ειδικά για κρίσιμους τομείς όπως ο τουρισμός, η εστίαση η ζυθοποιία και το κρασί.
 
Τέλος το σχέδιο προβλέπει επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που θεωρεί πως πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της επανέναρξης της Εθνικής Οικονομίας, και ένα συνολικό πλαίσιο που θα οδηγήσει στην προσέλκυσή επενδύσεων και παραγωγή πλούτου.
 
«Και αυτό γιατί μόνο με αυτή τη παραγωγή πλούτου, μπορούμε να μιλήσουμε ουσιαστικά για ένα σοβαρό κοινωνικό κράτος, και υπέρ της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, για αυτό και καταθέτοντας το προγραμματικό τους πλαίσιο, ζητούν την εμπιστοσύνη του για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου την επόμενη ημέρα.
 
Με την εντολή που θα πάρουν, γιατί εντολή δεν παίρνει μόνο το πρώτο κόμμα, θα επιδιώξουν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, ώστε να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, με ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ώστε να μπορέσει η χώρα να βγει από τον σκόπελο της κρίσης, κυρίως προς όφελος των Ελλήνων πολιτών.
 
«Η μαζική ανταπόκριση του κόσμου μας γεμίζει αισιοδοξία ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές για τρείς», σημείωσε, «και πως η εγκαινίαση του διαλόγου με τους πολίτες και την κοινωνική βάση της Δημοκρατικής παράταξης, στέλνουν το μήνυμα ότι μπορούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων την επόμενη μέρα για να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών».
 

Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης

 
Όσο για το θέμα των εκλογών, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη με αυτή την κυβέρνηση. Όμως θεωρεί πως η ημερομηνία των εκλογών δεν θα ξεπεράσει το Μάιο του 2019, αλλά μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή από το Σεπτέμβριο μέχρι τότε.
 
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον η κυβέρνηση έχει δυνατότητα να το κάνει, έχει αποδείξει πως θα προσπαθήσει να παραμείνει όσο το περισσότερο γίνεται στην εξουσία. Και αυτό γιατί όλες οι πολιτικές τους επιλογές και κατευθύνσεις, καθώς και τα ζητήματα που εκμεταλλεύονται εργαλειακά, έχουν μόνο στόχο το πώς θα παραμείνουν στην καρέκλα τους για λίγο ακόμα.
 
Από την άλλη η κυβέρνηση είναι απολύτως ασταθής, με ένα κυβερνητικό εταίρο ο οποίος τη μία εβδομάδα δηλώνει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία στη συμφωνία, την επόμενη χειροκροτά στο Ζάππειο παθιασμένος λέγοντας ότι έχουν πολλές μάχες να δώσουν ακόμη, την μεθεπόμενη λέει ότι θα γίνει δημοψήφισμα.
 
«Η χώρα δεν αντέχει ούτε κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης, αλλά και ούτε ένα πρωθυπουργό με τα στελέχη της συγκυβέρνησής τους να δηλώνουν ότι η υπογραφή του είναι ανίσχυρη» σημείωσε, επισημαίνοντας πως δημιουργείται ένα σοβαρό ζήτημα για το κατά πόσο αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τραβήξει μέχρι τον Μάιο, και αυτό αφορά κυρίως τους Έλληνες πολίτες, που βλέπουν μια κυβέρνηση που φυλλορροεί και δεν έχει τη δυναμική να ανταπεξέρθει στα πραγματικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον τόπο.
 
Δεδομένης δε της εργαλειακής αντιμετώπισης όλων των ζητημάτων, είτε στα εθνικά θέματα είτε στους θεσμούς συμμετοχικής διαδικασίας και αυτοδιοίκησης είτε στην οικονομία και διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι όλες οι επιλογές δεν γίνονται με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών, αλλά του πώς θα μπορέσουν να στήσουν νέα ψεύτικα εκλογικά επιχειρήματα, για να υφαρπάξουν την ψήφο τους.
 
«Οι Έλληνες πολίτες όμως δεν τους πιστεύουν, το αποδεικνύουν κάθε μέρα και θα το αποδείξουν ξανά σε όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες, όποτε και αν γίνουν αυτές. Οι συσχετισμοί στην κοινωνία έχουν αλλάξει και έχει έρθει η ώρα να αλλάξουν και στη Βουλή» κατέληξε ο κ. Χριστοδουλάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.