Ολικη ανατροπη για τη συγχωνευση του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνες Πανεπιστημιο

Της έκδοσης

Και ενώ όλα φαινόταν έτοιμα να προχωρήσουν για τη συγχώνευση Διεθνούς Πανεπιστημίου, ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, και ΤΕΙ ΑΜΘ, εμφανίζεται, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ως τέταρτος εταίρος στην συγχώνευση, δημιουργώντας, όπως φαίνεται προβληματισμό στους εν δυνάμει συμμετέχοντες.
 
Να υπενθυμίσουμε πως η πρόταση για την συγχώνευση του Διεθνούς με τα δύο ιδρύματα ήταν αποτέλεσμα συνεδριάσεων επιτροπής που είχε συσταθεί για αυτό το λόγο, και η οποία μετά από αρκετές συνεδριάσεις έβγαλε το θετικό πόρισμα.
 
Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν είχε συμμετάσχει στη διαδικασία, έκανε όμως το προηγούμενο διάστημα συζητήσεις τόσο με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όσο και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι οποίες όμως δεν ευοδώθηκαν, ενώ εξετάστηκε και η λύση με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
 
Τελικά φαίνεται ότι (σύμφωνα με δηλώσεις του Πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε μέσα της συμπρωτεύουσας) εργάζονται πλέον εντατικά προς την κατεύθυνση της συνένωσης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ ΑΜΘ και Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα η προοπτική της συνένωσης των τεσσάρων ιδρυμάτων φέρεται να βρίσκει σύμφωνη και τη Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου, ενώ αυτή τη λύση φαίνεται να ενθαρρύνει και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με τον Υπουργό να καλεί τους πρυτάνεις στη σύνοδο των πρυτάνεων των ΤΕΙ την προηγούμενη εβδομάδα να δώσουν μια ευκαιρία στο ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης.
 
Αυτή η κίνηση δημιουργεί θέματα με τη συγχώνευση, μιας και τα περιφερειακά ΤΕΙ φαίνεται να έχουν επιφυλάξεις με τη συμμετοχή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην όλη διαδικασία, και μάλιστα κατόπιν εορτής.
 
Βέβαια ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου είχε δηλώσει, πριν ενάμιση μήνα στη Βουλή σε απάντηση σε σχετική ερώτηση, ότι θα πρέπει πρώτα να βγει ένα πόρισμα της ακαδημαϊκής κοινότητας και με αυτό θα πορευτούν, ενώ είχε στηλιτεύσει και το γεγονός ότι το σχέδιο Αθηνά, άλλαζε από ώρα σε ώρα, ανάλογα με το ποιος πήγαινε στο Υπουργείο.
 
Αλλά αυτά πριν ενάμιση μήνα, τώρα οι ανάγκες είναι άλλες… Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.