Εκλογη Μουφτηδων: Να δουμε προταση και μετα, σημειωνει ο Ιλχαν Αχμετ

«Δεν υπάρχουν εκεί κομματικές παρωπίδες, αλλά πρέπει να δούμε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, σε ποια κατεύθυνση θα είναι»

Στο θέμα της εκλογής των Μουφτήδων, το οποίο ανακινήθηκε ξανά στην περιοχή μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ, που συνόδευε τον Γραμματέα του Κινήματος κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, στην περιοδεία του δεύτερου στη Ροδόπη.
 
Για το θέμα ερωτήθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος παρέπεμψε για το θέμα στον βουλευτή Ροδόπης, που σημείωσε με τη σειρά του πως όταν έρθει κάποια απτή πρόταση στη Βουλή, πέρα από τις πρωτοβουλίες, τότε το ΚΙΝΑΛ θα λάβει, μέσω των οργάνων του, τις όποιες αποφάσεις.
 
Ο προοδευτικός χώρος, σημείωσε, ήταν πάντα υπέρ της ανάδειξης, με την ελεύθερη βούληση των μελών της μειονότητας, όμως αν δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να τοποθετηθεί.
 
«Βέβαια σε μεγάλα θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα η Δημοκρατική Συμπαράταξη πάντα υπερψήφισε στη Βουλή, είτε τη συντρέχουσα αρμοδιότητα, είτε άλλα θέματα ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων» επεσήμανε ο κ. Ιλχάν Αχμέτ.
 
«Δεν υπάρχουν εκεί κομματικές παρωπίδες, αλλά πρέπει να δούμε τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, σε ποια κατεύθυνση θα είναι» κατέληξε.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.