Περιοδεια του προεδρου του Ελληνικου Ερυθρου Σταυρου στην ΑΜΘ

Νίκος Οικονομόπουλος «Τα κατά τόπους κλιμάκια έχουν μείνει πίσω, μιας και για καιρό αντιμετωπίζονταν με αδιαφορία από την κεντρική διοίκηση»

Συνεχίζεται και σήμερα η τετραήμερη περιοδεία του κ. Νίκου Οικονομόπουλου σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ο λόγος για τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος, μάλιστα αποτελεί και τον πρώτο αιρετό έπειτα από 6 χρόνια.

 Ο πρόεδρος επισκέφθηκε αρχικά τα Περιφερειακά Τμήματα Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων ,συνοδευόμενος από ανώτερα στελέχη του Οργανισμού, και ειδικότερα τους κκ Ιωάννη  Μακρή ,Τομεάρχη Σαμαρειτων Διασωστών και Ναυαγωστων, Ζέφη Θανάσουλα, Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας ΕΕΣ , Λαμπρινή Παπαδόπουλου, Προϊσταμένη εκπαίδευσης τομέα Νοσηλευτικής ΕΕΣ, Δέσποινα Φιλιππιδάκη, Νοσηλεύτρια περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου  του ΕΕΣ, Μάρθα  Βουγιούκα, Μέλος του Κεντρικού διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ, Μανώλη Πρώιμο, Προϊστάμενο εκπαίδευσης του τομέα Σαμαρειτών διασωστών ναυαγοσωστών και Λεωνίδα Μακρή, Δημοσιογράφο.
 
Σήμερα, μάλιστα, πρόκειται να  μεταβεί στην Καβάλα για συνάντηση με το εκεί Τμήμα, ενώ το απόγευμα θα έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τους Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος  Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, όπως επίσης και με αντιπροσωπεία από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής, που θα μεταβεί στην πόλη της Ξάνθης για τον σκοπό αυτό. Η περιοδεία του κ. Οικονομόπουλου στην ΑΜΘ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στη Δράμα, όπου θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συνάντηση.
 
Ο νέος πρόεδρος πραγματοποίησε μία σειρά συζητήσεων γύρω από διάφορα ζητήματα, ώστε να επιτευχθούν με τον καλύτερο τρόπο οι νέοι στόχοι που έχει θέσει για εξωστρέφεια και εκσυγχρονισμό του ΕΕΣ.  Μέσα από τον «ΠτΘ» εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την μεγάλη διάθεση προσφοράς που διακατέχει εθελοντές και στελέχη, διάθεση που μετουσιώνεται σε πράξεις αλληλεγγύης για τους συμπολίτες μας και κατέγραψε προβλήματα και αστοχίες προηγούμενων διοικήσεων.

Νίκος Οικονομόπουλος «Θέλουμε να χτίσουμε ξανά τον ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με την εξωστρέφεια να αντικαθιστά την εσωστρέφεια των 6 τελευταίων χρόνων»

Ο κ. Οικονομόπουλος λίγο καιρό μετά την ανάδειξή του ως πρόεδρος επεδίωξε να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τα κατά τόπους κλιμάκια με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τους ανθρώπους που, όπως εμφατικά τόνισε, «αποφάσισαν συνειδητά να αφιερωθούν στους συνανθρώπους μας που τα πράγματα δεν τους ήρθαν βολικά».
 
«Θέλουμε να χτίσουμε ξανά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με την εξωστρέφεια να αντικαθιστά την εσωστρέφεια των 6 τελευταίων χρόνων», υπογράμμισε, δηλώνοντας αισιόδοξος για την «οικογένεια» του ΕΕΣ και τους εθελοντές που δεν συμμετείχαν σε «περίεργα παιχνίδια προηγούμενων διοικήσεων».

«Ο Ερυθρός Σταυρός είναι φτιαγμένος από ισχυρό μέταλλο. Έχει δημιουργηθεί μέσα από τον πόνο και την φωτιά»

Ο ίδιος μετά από 32 χρόνια ενεργούς προσφοράς ως εθελοντής Σαμαρείτης ξέρει καλά πού «πονά», αλλά και πού υπερέχει ο ΕΕΣ, όπως είπε χαρακτηριστικά, για να εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι «ο Ερυθρός Σταυρός είναι φτιαγμένος από ισχυρό μέταλλο. Έχει δημιουργηθεί μέσα από τον πόνο και την φωτιά, διαθέτοντας τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία».
 
Κλείνοντας, θέλησε να κάνει μία αποτίμηση της παρουσίας του στην περιοχή μας, υποστηρίζοντας πως τα κατά τόπους κλιμάκια έχουν μείνει πίσω, μιας και για καιρό αντιμετωπίζονταν με αδιαφορία από την κεντρική διοίκηση. «Οι προηγούμενες διοικήσεις απογοήτευσαν και απομάκρυναν τους εθελοντές. Πλέον, επιδιώκουμε καινοτόμες δράσεις και “συμμάζεμα” των οικονομικών μας, προκειμένου να πετύχουμε αποτελεσματικότερα τους στόχους μας και να μπούμε σε τροχιά εκσυγχρονισμού» υπογράμμισε ο ίδιος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.