Φωτογραφιες φορτωμενες με μνημες στον Ιασμο

Για ακόμη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε έκθεση με ιστορικές φωτογραφίες από τη ζωή του Ιάσμου και των κατοίκων του

Με φωτογραφίες από τα σπίτια των Ιασμιωτών και πληροφορίες για αυτές

 
Εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου και αγιογραφίας πραγματοποιούνται για δέκα μέρες, παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Προφήτη Ηλία» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου.
 

Οι παράλληλες εκθέσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν γίνει πλέον και αυτές σταθερές, ενώ φέτος η έκθεση ιστορικών φωτογραφιών είχε για ακόμα μια φορά καινούριες φωτογραφίες τις οποίες δεν είχε δει ξανά το ευρύ κοινό.


 
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ηλίας Μπούκας, τα προηγούμενα συμβούλια είχαν στην κατοχή τους μια μεγάλη ποσότητα από αρνητικά φιλμ που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ, για αυτό και ξεκίνησαν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, να πραγματοποιούν εκθέσεις φωτογραφίας, που εμφάνιζε για πρώτη φορά υλικό από τα αρνητικά αυτά.


 
Συνήθως εκτίθονταν περίπου 100 φωτογραφίες το χρόνο, όμως με τον καιρό εμφανίστηκαν όλες, και πλέον ο Σύλλογος πραγματοποιεί έκθεση φωτογραφίας από παλιές φωτογραφίες που βρίσκονται στα σπίτια των Ιασμιωτών.
 
«Καλούμε τους συγχωριανούς μας να μας φέρουν υλικό, από μικρές φωτογραφίες τους, και εμείς τις μεγαλώνουμε και κάνουμε κάθε χρόνο μια καινούρια έκθεση» σημείωσε, τονίζοντας πως η έκθεση φωτογραφίας τους ποτέ δεν είναι ίδια με την προηγούμενη.


 
Μάλιστα φέτος είχαν τη δυνατότητα για πολλές από τις φωτογραφίες να συλλέξουν στοιχεία και πληροφορίες, τις οποίες και εκθέτουν μαζί με τις φωτογραφίες κάτι που δεν είχε γίνει τις προηγούμενες χρονιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.