Καθε χρονο μεγαλυτερες οι εκδηλωσεις «Προφητη Ηλια» στον Ιασμο

Ενθουσίασαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και το Χορευτικό συγκρότημα από την Βουλγαρία “ORFEUS”

Στην παράσταση που ακολούθησε του εσπερινού στο Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία

 
Με την Παράσταση παραδοσιακών χορών από τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και το Χορευτικό συγκρότημα από την Βουλγαρία “ORFEUS”, που ακολούθησε του Πανηγυρικού Εσπερινού που πραγματοποιήθηκε στο Εξωκλήσι Προφήτη Ηλία, κορυφώθηκαν την Πέμπτη 19 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος.
 

Οι χορευτές του Συλλόγου καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, όπως και οι Βούλγαροι χορευτές που ενθουσίασαν το κοινό με τη δική τους ιδιαίτερη παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τη βόρεια πλευρά της οροσειράς της Ροδόπης.
 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές έχουν ξεκινήσει από την ίδρυση του συλλόγου, το 1983, και ενώ ξεκίνησαν δειλά, με ένα πανηγύρι την παραμονή του Προφήτη Ηλία, μεγάλωσαν συνεχώς.

Έφτασαν λοιπόν τα τελευταία χρόνια να εκτείνονται σε δέκα μέρες εκδηλώσεων τέχνης και πολιτισμού, αναδεικνύοντας το ντόπιο δυναμικό, πλαισιωμένο από πολιτιστικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή, όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
 

Οι γιορτές βέβαια δεν τελείωσαν, μιας και συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη 24 Ιουλίου, μιας και η γιορτή της νεολαίας μετακινήθηκε λόγω του καιρού, και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, ενώ την Τρίτη 24 θα πραγματοποιηθεί η βραδιά της ποίησης.
 

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν πολύ καλές, και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, σημείωσε ο κ. Μπούκας, που περιμένει τον ίδιο ενθουσιασμό και στις επόμενες, με το μεγάλο παραδοσιακό Πανηγύρι να πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 21 Ιουλίου, με ζωντανή ορχήστρα για όλο τον κόσμο και τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικροχωρίου Δράμας “Παναγία Σουμελά” και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ιμέρου Ν. Ροδόπης στο Προαύλιο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου.
 

Την Κυριακή επίσης θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση των αγώνων του IASMOS CUP 2018 ενώ για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί και το Προαύλιο Καινούριου Δημοτικού Σχολείου Ιάσμου για την Θεατρική Παράσταση  “ # ΓKOΛΦΩ ” σε διασκευή Βασίλη Λειβαδίτη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.