Ηρθαν για τη Μακεδονια εμειναν για τους στρατιωτικους

Άνθρωποι από όλη τη Θράκη στο σημερινό συλλαλητήριο

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής έλαβε χώρα σήμερα το δεύτερο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Αυτή τη φορά το συλλαλητήριο είχε πανθρακικό χαρακτήρα, αφού στην πόλη μας μετέβησαν άνθρωποι από όλη τη Θράκη, κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο.

Το «στίγμα» στο συλλαλητήριο, ανεβαίνοντας επί του βήματος, έδωσαν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιχειρώντας να επιδώσουν ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση, πλην μιας αντιπροσωπείας, η οποία και επέδωσε το ψήφισμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.